5 Nisan 2009

Seçim bitti doğudan batıya göç başladı

Derik ilçesinde seçimin bitmesiyle eşyalarını hazırlayan 60 aile, çalışmak için gruplar halinde batıya göç etmeye başladı.
http://resimler.haberler.com/haber/545/secim-bitti-dogudan-batiya-isci-gocu-basladi_o.jpg
Tarlada, serada, bahçede ve orman işçisi olarak çalışacak aileler eşyalarını kamyona yükledi. Adana, Mersin, Antalya, İzmir, Kayseri gibi illerde çalışacak olan aileler tüm hazırlıklarını bitirerek eşyalarını çalışacakları yerlere önceden gönderdi. Kayseri'de orman işçisi olarak çalışacaklarını belirten işçiler kendilerine gösterilen yerde ve çadırda kalacaklarını belirtti. "Keşke buralar da iş imkânı olsaydı da biz de bu rezilliği çekmeseydik" diyen isminin açık olarak yazılmasını istemeyen ve Kayseri'ye orman işçisi olarak gideceğini belirten M.A., "Bu kamyon Kayseri'ye gidecek, içinde 60 ailenin eşyası var. Orada iş bitince nereye gideceğimizi biz de bilmiyoruz. Kışa kadar birçok şehir geziyoruz. Yaz bitince de memleketimize dönüyoruz. Kazandıklarımızla kışın geçiniyoruz. Yetkililerden bölgemize yatırım yapmalarını istiyoruz. Para değil iş istiyoruz." dedi. Kafilenin çavuşluğunu da yapan M.A., işçilerin eşyaları Kayseri ye vardıktan sonra otobüs ve minibüslerle Kayseri'ye gidecekleri belirtti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum