5 Nisan 2009

Obama çiftine Mardin işi gümüş isimlik ve broş

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 6 Nisan'da Türkiye'ye gelecek olan ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama'ya hediye vermek üzere Mardin'de gümüş masaüstü isimlik, eşi Michelle Obama için de yine gümüşten Broş (Kelebek) kolye yaptrıdı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeobama.jpg
Mardin gümüş telkari ustası İbrahim Cihan, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, ABD başkanına verilmek üzere kendilerine masaüstü isimlik siparişi verdiğini söyledi. Beş günden beri saf gümüşten isimlik üzerinde atölyede çalışan 4 kalfa ile birlikte özenle hazırladıklarını ifade eden Cihan; "7 bin yıllık tarihi Mardin'e özgü olan telkari el sanatını bütün dünyaya ve özellikle ABD Başkanı Obama'ya tanıtmaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz. Genç arkadaşlarımızla ile birlikte gece gündüz çalışarak 5 günde bitirdik. Bugün de Ahmet Türk'e teslim edeceğiz. Kendisini ziyaret edecek olan ABD Başkanı Barak Hüseyin Obama'ya mecliste hediye edecek. Ayrıca gümüş masaüstü isimlik yanında Obama'ya kravat iğnesi, kol düğmesi ve eşi ıÜüMichelle Obama için de göğsüne takmak için Broş(Kelebek) kolye işledik. 500 gram ağırlığında olan masaüstü isimlik yaklaşık 750 TL değerinde." dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/9ZC_abama1.jpg
Türkiye ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı ABDullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile muhalefet parti liderleri ile görüşme yapacak olan ABD Başkanı Obama, TBMM'de grubu bulunan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'le de görüşecek.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum