10 Nisan 2009

Seyyar Aktar Şifa Dağıtıyor…

Seyyar aktar Nurettin Nar, aracında taşıdığı bin bir baharat ve nebat bitki türleri ile şifa dağıtıyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeattar.jpg
Kahramanmaraşlı seyyar aktar Nurettin Nar, aracında taşıdığı bin bir baharat ve nebat bitki türleri ile şifa dağıtıyor.

Son zamanlarda artan depresyon ve psikolojik hastalıkların yanı sıra tedavisinin çok zor ve pahalı olduğu kanser ve benzeri hastalıklara karşı yeniden yapılanan aktarlara seyyarları da katıldı. Doğal ve ucuz olduğu, tedavide ise olumlu neticeler alınan şifalı bitki türlerini pazarlayan aktarlara seyyarlarında katılması ile bu yöndeki pazarlama yelpazesinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını belirten Kahramanmaraşlı seyyar aktar Nurettin Nar, çıktığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki iller ve ilçelerde büyük ilgi gördüğünü söylüyor.

Seyyar aracında taşıdığı bitki ve baharatları özel poşeti ile pazarlayan Nurettin Nar, “Mardin’e hep gider gelirim. 9 ilçesinde 30’dan fazla beldesinde bitki ve baharat türleri ile şifa dağıtmaya katkı sağlarım. Tabii ki biz ilaçlı tedavinin dışında ki birçok hastalıklara bitki türleri ile katkı sağlama çabasındayız. İnsanlar gerçekten geçim sıkıntısı ve işsizlik gibi ciddi sorunlarla yakalandıkları depresyon ile çeşitli psikolojik hastalıklarla boğuşuyor. Sentetik ilaçların yan etkileri sebebi ile fazla tercih sebebi olmuyor. Halkımız daha etkili ve çabuk etki gösteren doğal bitki türleri ile ağırlaşan hastalıklarına çare arar hale geldi. Bu da aktarlığı yeniden gözde meslek haline getirdiği gibi Türkiye’de ki zengin bitki türlerindense daha fazla yararlanma pazarını canlandırdı. Atalarımız da öteden beri şifayı bitki türlerinde aramış ve olumlu sonuçlar almıştır. Yani geçmişe dönüş var. Başkalarının kocakarı ilaçları dediği bitkiler artık gerçekten de insanların hastalıklarına şifa dağıtıyor. Tıpkı geçmişteki gibi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde en çok, sattığımız baharat ve nebatlar arasında ısırgan otu, hatme çiçeği, keçiboynuzu, ıhlamur, nane, susam, darcın, yeşil çay, ada çayı, karabaş otu ve daha bir çok bitki türleri yer alıyor” dedi.

Beş 6 yıldır Mardin’e gidip geldiğini ve halkın büyük ilgisine mazhar olduğunu her fırsatta dele getirerek, teşekkür eden Seyyar aktar Nurettin Nar, amacının aslında insanlara şifa dağıtmak ve hayır dualarını almak ve geçimini buradan temin etmek olduğunu de sözlerine ekledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum