Antalya'nın Alanya ilçesinde, süt ve süt ürünleri satan işletmeleri bilgilendirici bir toplantı düzenlendi. Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıya, işletmeler büyük ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan gıda mühendisi Sevda Erdoğmuş, süt ve süt ürünlerinin muhafaza şartları hakkında bilgi verdi. Bunlara uyulmadan satışa sunulan ürünlerin insan sağlığını tehdit edeceğini kaydeden Erdoğmuş, son kullanma tarihi geçmiş olan süt ürünlerinin kesinlikle raflarda bekletilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Gıda mühendisi, "Süt ürünlerinin 4 derece sabit sıcaklıkta saklanacağı var sayılmaktadır. Eğer sıcaklık 10 derece olursa, bu ürünlerin muhafaza edilebilirliği dört kat azalmaktadır. Satışa sunulan ürünlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca verilen üretim izin tarih ve numarasının, ithal ürünlerde ise ithalat izin tarih ve numarasının etikette belirtilmiş olması gerekir. Üretim veya ithal izni olmayan ürünlerin satılması yasaktır. Satış şartları, asgari teknik ve hijyenik özellikleri sağlamalı ve üründe bozulmaya yol açmamalıdır. Ayrıca personele hijyen eğitimi verilmelidir." dedi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Saraç ise halkın sağlığını tehdit edici ürünleri satmamaları ve kriterlere uygun muhafaza etmeleri konusunda işletme yetkililerini uyardı. Özellikle pazar yerlerinde süt ve süt ürünleri satan işletmelerin hijyen kurallarına özen göstermesi gerektiğini vurgulayan Saraç, Alanya'nın turizm şehri olduğunun unutulmaması gerektiğini kaydetti. (CİHAN)
www.zaman.com.tr
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum