1 Nisan 2009

Vali Duruer'den Zinnar Vadisine ziyaret

Mardin’e ataması yapıldığı günden beri tarihi mekânlara yönelik çalışmaları ile herkesin gönlünde taht kuran Mardin Valisi Hasan Duruer, Ğurs Vadisinden sonra Zınnar Bağlarını da yerinde ziyaret etti.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifezinnar.jpg
Mardin’e ataması yapıldığı günden beri tarihi mekânlara yönelik çalışmaları ile herkesin gönlünde taht kuran Mardin Valisi Hasan Duruer, Ğurs Vadisinden sonra Zınnar Bağlarını da yerinde ziyaret etti.

Vali Hasan Duruer, Zinnar Vadisindeki bağ, bahçe ile tarihi kasır ve saraylar hakkında Mardin Life Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Yusuf Metin Yardımcı’dan bilgiler aldı.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/4BB_GetAttachmeznt.jpg
Kent merkezindeki tarihi binalara olan hassasiyeti ile bilinen Vali Duruer ziyaret ettiği Zinnar Vadisinde yıllardır ihmal edilen bazı bağ ve bahçelerin yeniden ağaçlandırılması gerektiğini söyledi. Zinnar Vadisindeki bahçe ve kasırlarda, bahçıvan ve mülk sahiplerine, müsait hale getirmeleri ve bakmaları şartıyla farklı türde fidan verebileceklerini söyleyen Vali Duruer,”İlimizde bulunan yerleşim yerlerinin de daha yeşil hale gelmesi için Valiliğimizin destekleri ile ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarına başlamıştır. Bu dikim mevsiminde ilimiz ve ilçelerinde ağaçların uygun olduğu yol kenarları, mezarlık, okul ve cami gibi kamu alanlarına dikim çalışmalarımız olacaktır.”dedi.

Zınnar Vadisinde bağ ve bahçeleri bulunan kişiler, kendilerini ziyaret edenin vali olduğunu işittiklerinde, şaşkınlıklarını saklayamazken, sevinç içinde ihtiyaçlarını sunan ahali, anında verilen talimatlar karşısında, sevinçlerini gizlemeden açığa vurdular.

Özellikle Mardin tarihi çalışmalarında tanınan bir isim olan yayın kurulu üyesi Yusuf Metin Yardımcı’dan Zinnar Vadisi hakkında bilgiler alan Vali Hasan Duruer, özellikle şifa dolu “bıtım” ağaçları konusunda “Bu ağaçların meyve toplama aşamasında dallarına sopa ile vurulup hasat yapılmasının, dallardaki “gözeler”in zedelenmesine ve ertesi yıl mahsül alınamamasının nedeni olduğunu, yöntemin değiştirilmesi gerektiği” konusunda köylüleri uyardı.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/Z31_Resim_005.jpg
Tarım ve ağaç konusundaki bilgisiyle dikkat çeken vali Duruer, Zınnar Vadisindeki köylülerle bir süre sohbet ederek köylülerin zeytinciliğe daha da önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Vadiü’s Safa’da bulunan ve Yusuf Metin Yardımcı’ya ait Şeyh Yusuf Ensari Kasrını da ziyaret eden Vali Duruer, kasrın havası ve suyuna hayran kaldığını dile getirdi. Ağaçlandırmanın yanında hayvancılık konusunda bazı uyarılarda bulunan Vali Duruer, köylülere keçi beslenmemesi gerektiğini, bunların ağaç ve ormanlara zarar verdiğini, bunların bir daha beslenmemek koşuluyla satın alacakları bilgisini verdi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum