12 Nisan 2009

Vergi Rekortmenleri Açıklandı

Mardin'de 2008 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmenleri açıklandı.
http://resimler.haberler.com/haber/556/mardin-de-gelir-vergisi-rekortmenleri-aciklandi_o.jpg
Mardin'de 2008 vergilendirme dönemi yıllık gelir vergisi rekortmenleri açıklandı. Türkiye'nin tek gelir kaynağının vergi olduğunu belirten Mardin Defterdarı Mustafa Akdemir, Türkiye'deki hizmetlerin çoğunun bilinçli ve duyarlı vatandaşların verdiği vergilerle yapıldığını söyledi.

Bir ülkenin vergi potansiyelinin ve adil vergi sistemi ile toplanan vergilerin, o ülkenin gelişmişlik oranı ile doğru orantılı olduğunu ifade eden Akdemir, "Ülke genelinde vergi gelirlerinin payı toplumun refah düzeyinin göstergesidir. Vergi toplamak devletin genel mali politikasının birinci önceliğini oluşturur. Bugün üzülerek söylemek gerekir ki kayıt dışı ekonomi ülkemizin acı bir gerçeğidir. Kayıt dışılığın milli gelire oranının yüzde 20 ile yüzde 25 arasında olduğu tahmin edilmektedir. Bir başka ifade ile toplanan her 100 YTL vergiye kıyasla 20 ile 25 YTL bir refahın çocuklarımızın geleceğinden çalındığını söylemek mümkündür. Vergi bilincinin yıpratılması bir yana, kayıt dışı ekonominin haksız rekabete yol açtığı bir gerçektir." dedi.

Açıklamaya göre, noter Nedim Yıldız ödediği 80 bin 288 TL ile birinci, eski Milletvekili Kemal Tuğmaner, ödediği 59 bin 783 TL ikinci, eczacı Hıdır Sinanoğlu ise ödediği 56 bin 310 TL ile üçüncü oldu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum