25 Nisan 2009

Yüzde 100 meyve suyu obezite ve felç riskini azaltıyor

http://medya.zaman.com.tr/2009/04/25/meyvesuyu.jpg
Günde bir bardak yüzde 100 meyve suyunun obezite ve felç, kalp hastalıkları ve şeker hastalığı riskini artıran metabolik sendrom riskini düşürdüğü bulundu.

2009 Deneysel Biyoloji toplantısında sunulan araştırma, yetişkin kadın ve erkekler arasında yüzde 100 meyve suyu içenlerin daha zayıf oldukları, insülin hassasiyetinin daha iyi olduğu ve obezite ile metabolik sendrom riskinin daha az olduğunu gösterdi.

Minnesota Üniversitesi'nden Dr. Mark Pereira ve Dr. Victor Fulgoni, yüzde 100 meyve suyu tüketenlerin daha düşük vücut kitle indeksine, daha küçük bel çevresine ve daha az insülin direncine sahip olduklarını tespit etti.

Araştırmacılar, obezite riskinin yüzde meyve suyu içenler arasında yüzde 22 daha az, metabolik sendrom riskinin ise yüzde 15 daha az olduğunu söylediler. Dr. Pereira, "Meyve ve sebzelerle yapılan sağlıklı bir diyetin bazı kronik hastalıkların azalmasıyla bir bağlantısı olduğunu biliyoruz. Bir bardak yüzde yüz meyve suyunun da benzer faydaları var" dedi.
Zaman Online

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum