25 Mayıs 2009

20 Yıldır Devam Eden Kan Davası Barışla Sonuçlandı

Kızıltepe ilçesinde Bakiren aşiretine mensup Dağ ve Erdoğan ailelerinin 20 yıldır devam eden kan davası barışla sonuçlandı. Aşiret büyüklerinin araya girmesiyle Şeyhmus Dağ ve Zeki Erdoğan el sıkışarak barıştı.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/505/kiziltepe-de-20-yildir-devam-eden-kan-davasi_o.jpg
İki taraf arasında geçen hafta Diyarbakır'da yapılan ilk barış yemeğinin ardından, bu kez de Kızıltepe'de bir tören düzenlendi. Barış yemeğine Kaymakamı Osman Tunç, Belediye Başkanı Ferhan Türk, İlçe Müftüsü Cahit Erhun, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Sıraç Atan ile aşiret mensupları katıldı.

Barış yemeğinin ardından iki aile mensuplarına bir konuşma yapan Kızıltepe Kaymakamı Osman Tunç, "Erdoğan ve Dağ ailesi arasında bir müddet önce yaşanan bu olayı bitirmek için buradayız. Bu olay barışla noktalandı. Zaman zaman bu tip olaylar yaşanıyor. Ama iyi olan bir şey var ki mutlaka aklıselim kişiler devreye giriyor. Bazen gecikmeli olarak bazen de hemen devreye giriyor. Neticede barışı sağlanmamış hiçbir kan davası kalmıyor. Yöremizde büyük problemli kan davaları var. Uzun yıllar devam etmiş ve insanların ölümü ile sonuçlanmış davalar var. Biz tüm davaların artık sona ermesini istiyoruz." dedi.

Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk de, ''Bu çağda böyle şeylerin yaşanması bizim için üzücüdür. Bu bizlerin eksikliğidir. Bu eskiden yaşanmış bir olay bundan sonra yaşanmamasını diliyorum. Herkesin kardeşçe yaşamasını diliyorum. Katkısı olan tüm arkadaşları kutluyorum." şeklinde konuştu.

Aşiret büyüklerinden Hacı Şeyhmus Dağ ise 20 yıl önce meydana gelen ve Erdoğan ailesinden bir kişinin ölümüne, Dağ ailesinden bir kişinin yaralanmasına neden olan kan davasının barışla sonuçlanmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. İlçe Müftüsü Cahit Erhun, dua okuyarak barışa el uzatanları tebrik etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum