25 Mayıs 2009

Azize Tanrıkulu, Nusaybinli Çocuklara Başarısının Sırlarını Anlattı

Pekin Olimpiyatları'nda gümüş madalya alan Milli Tekvandocu Azize Tanrıkulu, Güneydoğulu çocuklarla biraraya gelerek başarısının sırlarını anlattı.
http://resimler.haberler.com/haber/959/milli-tekvandocu-azize-tanrikulu-nusaybinli_o.jpg
Küçük yaşta jimnastik yapmaya başladığını ve 12 yaşına kadar bunu sürdürdüğünü ifade eden Tanrıkulu, bunun tekvandodaki başarısına büyük katkı sağladığını söyledi. Olimpiyat şampiyonu ağabeyi Bahri Tanrıkulu'nu ekol aldığını ifade eden Tanrıkulu, çocuklara bazı tavsiyelerde bulundu.
Frito Lay'ın 'Cheetos Halka ile Şampiyonların Turnesi' Projesi kapsamında turneye çıkan Tanrıkulu, Batman, Adıyaman ve Silvan'dan sonra Mardin'in Nusaybin ilçesinde Kaymakamlığa bağlı Cheetos Gelişim Merkezi öğrencileriyle buluştu. Nusaybin Mitanni Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan program, Cheetos ve Çocuk Gelişim Merkezi hakkında verilen bilgilerle başladı. Hayatını anlatan sinevizyon gösterisinden sonra Azize Tanrıkulu, çocuklara soru cevap şeklinde bir süre sohbet etti.

Kendi hayat tarzından örnekler de vererek iyi bir sporcu olmak için neler yapılması ve yapılmaması gerektiğini, olimpiyatlara nasıl hazırlandığını ve nasıl madalya kazandığını anlatarak Tanrıkulu, hareketli bir yaşamın önemini paylaştı. Kendi branşından da bazı temel hareketleri çocuklara öğreten Tanrıkulu, çocuklara olimpiyat ruhunu temsil eden "Cheetos Halka" madalyaları taktı ve çocukların sorularını cevaplandırdı.

Aktif yaşam tarzını benimsemiş, bu konuda bilinçli ne kadar çok çocuk olursa gelecekte, büyük spor organizasyonlarında o kadar fazla başarı sağlanabileceğini belirten Milli Sporcu Tanrıkulu; "Çocukların erken yaşta spor ile tanışmaları çok önemli, onlara sporu sevdirmeliyiz. Bizim gibi profesyonel sporcuların onlarla ilgilenmesinin onların aktif yaşam tarzını benimsemelerinde daha etkili olacağını düşünüyorum. Bu nedenle "Cheetos Halka ile Şampiyonların Turnesi" çok önemli bir proje. Böyle bir projede yer almak beni çok mutlu ediyor." dedi.

Programa katılan Frito Lay Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Tolga Yücel ise Frito Lay Türkiye olarak, aktif bir hayatı desteklediklerini ve çocuklara aktif bir hayat sürmenin önemini anlattıklarını söyledi.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum