4 Mayıs 2009

Ava Yayın Hayatına Başladı...

Türkçe, Kürtçe edebi eserleri yayımlamayı hedefleyen Ava Yayınevi, bununla birlikte yayımlanmaya değer bulduğu araştırma, inceleme dosyalarını da kitaplaştırmayı düşünüyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeava.jpg
Genel yayın yönetmenliğini Roni War'ın yaptığı Ava yayınevi yayın hayatına başladı. Türkçe, Kürtçe edebi eserleri yayımlamayı hedefleyen yayın evi, bununla birlikte yayımlanmaya değer bulduğu araştırma, inceleme dosyalarını da kitaplaştırmayı düşünüyor.

Ava yayın evi Genel yayın yönetmeni, aynı zamanda öykü yazarı Roni War; Kitap okurlarının bir hayli düşük olduğu bir coğrafya da yayınevi açmanın cesaret isteyen bir refleks olduğunu, bunula beraber okur kitlesinin okunmaya değer kitapları da okumadan geçmediklerinin bilincinde olduklarını söyledi.

Tarihi ve Kültürel mirası bir hayli eski olan hoşgörü kenti Mardin'de yayıncılık sektörüne atılmanın kendilerini bir hayli heyecanlandırdığını, bununla birlikte sorumluluk yüklediğini söyleyen Roni War; Yayınevinin okurlarına has edebiyatı okutacağını, belli bir edebiyat kalitesinin üzerinde diziler halinde: öykü, roman, şiir, deneme türlerinde Türkçe, Kürtçe kitaplar yayımlayacaklarını, bununla beraber, kültür ve tarih zengini bir coğrafyada bulunmanın avantajını da kullanarak bölge ile ilgili farklı konularda araştırmalardan yayımlanmaya değer dosyaları da yayımlayacaklarını sözlerine ekledi…

Ava yayınevi iletişim adresi
avayayinlari@hotmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum