8 Mayıs 2009

BÖYLE VAHŞET OLMAZ

http://www.habermardin.com/haber_images/celik.bmp
Mardin halkı hala şokta.

Herkes üzgün, herkes tedirgin.

Bu katliamı yapanlar insan olamaz. Bunun temelinde yüreğini başkasına kaptırmış bir kız olamaz. Bir arsa yada bir alabalık tesisi de bu katliama zemin oluşturmamalı.

Bu katliam büyük bir sosyal vakadır.

Hitler Almanya’sında bile böyle acımasızlık yaşanmadı.

ABD’deki eylem bile bu kadar zalimce değildi.

Yukarıda saydıklarım Mardin’de halk arasında konuşulanların sadece bir kısmı.

Evet, Mardin binlerce yıldır, hoşgörü ortamının en güzel örneklerinin sergilendiği bir kent. Mardin’in kırsal alandaki bir köyünde böyle bir olayın yaşanması ketin genel hoşgörüsüne leke sürmemeli. Belediye Başkanı, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, Siyasi Partilerin il başkanları ortak bir açıklama yaptı. Katliamın şekil ve boyutunun Mardin ölçeklerine, Mardin hoşgörüsüne, medeniyetlerin Başkentine ters düştüğü, hiç yakışmadığı, Mardin’in bunu kabullenmesinin mümkün olmadığı yüksek sesle dillendirildi.

Mardin’i gören, gezen dostlarımız arıyor. Ne oldu da böyle bir olay yaşandı.

Kendi kendimize soruyoruz. Sahi ne oldu da böyle bir olay yaşandı. Böyle bir katliamı düşünmek bile insanın yüreğini dağlıyor, dünyasını karartıyor.

Bu katliam, Üniversitelere, öğretim üyelerine, akademisyenlere, sosyologlara, psikologlara toplumsal yaraların irdelenmesinde ve nedenlerinin araştırılmasında acı yüklü bir kapı açmış.

Bilge Köyü katliamı, üç-beş kişinin bir düğün evine düzenlediği acımasız bir saldırının ötesinde sosyal boyutuyla, nedenleri araştırılmalıdır. Bu kadar kinin, bu kadar nefretin ve bu kadar acımasızlığın temelinde yatan, bu insanlık dışı davranışı oluşturan faktörlerin araştırılarak ortaya çıkarılmalıdır.

Toplumsal öfke ve şiddetin boyutları her gün biraz daha büyümekte, ölçüleri sınırları aşmaktadır. Kadına şiddetin, çocuğa şiddetin, bireysel şiddetin ve aile içi şiddetin, toplumsal boyutlara ulaştığının en büyük ve kötü göstergesidir, bu katliam.

Hayatını bir hiç uğruna kaybedenlerin arkasında ağıt yakan yürükler kaldı, yetim çocuklar kaldı.

Mardin üzgün, Mardin şokta.

Ama Mardin bu katliamın hiçbir boyutunda olmadı, olmayacak.Bu katliamı kabullenmiyor Mardin.

Mardin medeniyetlerin başkentliğini sürdürmeye kararlıdır.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum