12 Mayıs 2009

Derik'li Engelliler'den Çağrı Var

Derik Sakatlar Derneği Başkanı Kasım Salim Haklarımızı Ellerimizden alan Sağlık kurulu Raporu yönetmeliği değişsin
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifedrk.jpg
Mardin’in Derik ilçesi’nde daha önce Mardin Sakatlar Derneği’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü ve yaklaşık bir senedir ismini değiştirerek Derik Engelliler Derneği olarak 850 engelli ve özürlü üyeleriyle faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Derik Engelliler Derneği Başkanı Kasım Salim engelliler haftası nedeniyle basın açıklaması yaparak kutlamaları gerçekleştirdi.

10 – 16 Mayıs tarihleri arasında Birleşmiş Milletler’ e (BM) üye,dünyanın 156 ülkesinde “Bedensel,zihinsel,görme ve işitsel engelliler için her yıl olduğu gibi “Engelliler Haftası”olarak kutlanılan “Engelliler Haftası”Derik ilçesi’nde buruk bir şekilde kutlandı. Kutlamalara katılan Belediye Başkan yardımcısı Halide YÜCEL”Belediye olarak üzerimize düşen göreve hazırız,engelli arkadaşlarımızın sorunlarına projelerimizde yer verilmiştir.Bu gibi değerli insanlarımıza önemli destekler vermemiz gerekir. Bu önemli günlerinde,buraya ziyaret etmemle beraber bulundukları dernek yerlerinin bile dar ve çalışmaya elverişli olmadığını görüyorum.Bu gibi insanlarımızın bulundukları ortam ve yerleri en güzel olması gerekenlerdir.Belediye başkanlığımızdan önce de bu durumun farkındaydık.Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımızla bir araya gelip bu durumu gözden geçireceğimizi umuyorum”dedi.

1 mayıs günü basın açıklamasıyla Mardin Zeytinciler Birliği,Şöfürler ve Otomobilciler odası,Derik Umader,Esnaf Sanatkarlar odası,Esnaf Kredi Kooperatifi,İHD temsilciliği,Eğitim Sen Temsilciliği,TümBelsen Temsilciliği,Belediye İş temsilciliği ve Engelliler Derneği’nin de aralarına katıldığı“Derik Demokrasi Platformu”adı altında olarak birleştiklerini açıklanan ilçedeki sivil toplum kuruluşları tümü engelliler haftası nedeniyle ziyaretlerine katılarak yalnız bırakmadılar.

Derik Engelliler Dernek Başkanı Kasım Salim yaptığı açıklamalarda “Böyle Önemli bir günümüzde “Anneler günü”nüde kutlarken, devlet büyüklerimizi yanımızda görmeyi çok arzuluyorduk. Başta ilçe Kaymakamımız Tarkan KESKİN olmak üzere ilçedeki bütün kurum amirlerimizi davet etmiştik.Oysa ilçedeki sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bazı basın mensubu arkadaşlar katıldılar.Bizim bu önemli günümüzde biz engellileri yalnız bırakmayan başta belediye başkan yardımcısı Halide YÜCEL olmak üzere bütün sivil Toplum kuruluşları temsilcilerine ve ilçe halkına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Biz böyle önemli bir günde eğlenceli etkinlik yapmak istedik ama ,çok özücüdür ki geçenlerde Mazıdağı ilçesi nin Bilge köyün de yaşanan bu olay nedeniyle eğlenceli etkinlik yapamadık.Ayrıca bu tür şiddetlerin yaşanmamasını diliyoruz.Bu olayı kim ve kimler tarafından yapılmışsa şiddetle kınıyoruz.”dedikten sonra Dernek Başkanı Kasım Salim Basın açıklamasını şöyle okudu; “Bizler bu bir hafta içerisinde sesimizi sizlere duyurmaya çalışacağız.Biz Engelliler toplum içerisinde bilinmiyor,görülmüyor,duyulmuyoruz.Bizler Toplumdan koparılmış ayrı bir yaşam sürüdürüyoruz.Eğitimden sınırlı bir şekilde yararlanıyoruz.Anayasamızda imzaladığımız uluslar arası sözleşmelerde,her türlü haklardan yararlanacağımız belirtilmektedir.Kullanamadığımız bu hakların bizler için bir anlam ifade etmemektedir.Yani bizler hizmetlerimize ulaşamıyoruz.Yolları,toplu taşıma araçlarını kullanmadığımız gibi,binaların kapılarından geçemiyoruz,Engelli aylığı,çalışma olanağı,vergi indirimi,emeklilik gibi bir çok temel haklarımız bir yönetmelikle kısıtlanabiliyor.Emeklilik haklarımızın 1999 yılı öncesi koşullara döndürülmesini istiyoruz. Bizler isteklerimizin en önemlilerimizden bir tanesi olan Ülkemizin ayrımsız,tüm vatandaşlarının her türlü hizmetten yararlanabilmesi,biz engellilerin özgür ve üretken bireyler olarak toplum yaşamına katılım sağlanmasını,ayrımcılık önlenerek, “Barış” içinde demokratik bir toplum ortamının sağlanması konusunda herkesi göreve,duyarlılığa ve tüm biz engellileri örgütlü mücadeleye davet ediyoruz. “dedi
EMRULLAH KARAKAŞ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum