12 Mayıs 2009

'Mardin, Taşlaşmış Kalplerin Eseri'

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Mardin'de Meydana Gelen Katiamın İnsanların Kalplerinin Taşlaşmasından Kaynaklandığını Belirtti.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/052/mardin-taslasmis-kalplerin-eseri_o.jpg
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Mardin'de meydana gelen katiamın insanların kalplerinin taşlaşmasından kaynaklandığını belirtti. Merhameti, sevgiyi ve karşılıklı saygının toplumda yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayan Bardakoğlu, toplumun İslam'ın merhamet dini olduğunu anlatan insanlara ihtiyacı olduğunu belirtti. Bardakoğlu gençlerin dini açıdan daha iyi bilgilendirilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı bir televizyon açmayı düşündüklerini belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu 12-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek 7. Avrasya İslam Şurası öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenledi. 3 gün sürecek olan şuranın yapılacağı Ceylan İnter Continental'da düzenlenen basın toplantısında Diyanet İşleri Başkanı ve Avrasya İslam Şurası Daimi Başkanı Ali Bardakoğlu, Avrasya Coğrafyası'nın birçok Müslüman ülke ve topluluğunun dini lider, müftü ve yetkililerinin katılacağı 7. Avrasya İslam Şurası toplantısı ile ilgili bilgi verdi. Toplantıya Bardakoğlu ile birlikte Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Dış İlişkiler Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Dere, Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata'da katıldı.

Türkiye'nin köklü tarihi geçmişi olan büyük bir devlet olduğunu bildiren Prof. Dr. Bardakoğlu, Avrasya Coğrafyası ile olan ilişkilere en az Avrupa kadar önem verdiklerini belirtti. Yarın başlayacak Şuraya 42 üye ülkeden 80'e yakın dini liderin katılacağını dile getiren Bardakoğlu, basın mensuplarından bu dini liderlerle tek tek ilgilenmelerini ve röportaj yapmalarını istedi. Avrasya Coğrafyası'nın dini, siyasi ve stratejik açıdan yoğun ilgiyle muhatap olduğunu ve hem Hıristiyan hem de İslam dünyası açısından adeta bir rekabet alanına dönüştüğünün altını çizen Bardakoğlu, şuranın bu yarışın bir parçası olarak görülmemesi söyledi. Bardakoğlu, "Biz sadece sorunlarımızı konuşuyoruz. Tecrübelerimizi birbirimize aktararak yarınlara daha güvenli, sevgili, saygılı dünya ile bütünleşmiş, huzur dolu milletler olarak çıkmanın arzusunu taşıyoruz. " diye konuştu.

Şuranın Türkiye'ye özgüven kazandıracağını altını çizen Bardakoğlu, "Bizim özgüven kazanmamız bu coğrafyanın tarih, kültür ve bilgi zenginliğini fark etmemize yardımcı olacak. Hem bize özgüven kazandıracak hem de dış telkinlere, yönlendirmelere karşı daha dirençli, özgüvenli kılacaktır. Bu durum tespiti eterli değildir. Biz bunu bir adım ileri götürmek, yeni bilgiler üretmek, bilgiyi yenilemek zorundayız." ifadelerini kullandı.

- "MARDİN TAŞLAŞMIŞ KALPLERİN ESERİ" -

Basın mensuplarının Mardin'de birkaç gün önce yaşanan ve 44 kişinin hayatını kaybettiği katliamla ilgili soruları üzerine Prof. Dr. Bardakoğlu, dinin bu tür acılardan sonra insanların birbirlerine baş sağlığı dilemek ve cenaze namazı kaldırmanın çok ötesinde bu acıların yaşanmasını önlemek için var olduğunu belirtti. Toplumun bir merhamet eğitimine ihtiyacı olduğuna işaret eden Bardakoğlu, "Merhameti, karışlıklı sevgiyi saygıyı toplumda yaygınlaştırmamız gerekiyor. Kalplerimizin biraz yumuşaması, katılaşmış taşlaşmış kalplerimizin yumuşaması gerekiyor. Bu feodal yapı, töre ile açıklanamaz. Benzer katliamı batıda, hali vakti yerinde insanlardan da çıkıyor. Demek ki sorun iç dünyamızda iç dünyamızı imar etmeden sözlerin ve binaların önemi kalmıyor. Toplumun dinin, İslam dininin bir merhamet dini olduğunu anlatan insanlara ihtiyacı var." diye konuştu.

Bardakoğlu şöyle konuştu: "Din, İslam dini sadece bu tür acılardan sonra birbirimize sabır merhamet, metanet başsağlığı dilemek için olmamalıdır. Din sadece cenaze namazını kıldırmak acıyı paylaşma ve mekânının cennet olması için dua etmek olmamalıdır. Din biraz da bu tür acıların yaşanması için önlemelidir. Toplumda bir merhamet eğitimine ihtiyaç var merhametin kaynağı yüce Rabbimizdir. Bir yerlerde demek ki yanlış yapıyoruz. Hem imam kardeşimizin hem de Mardin'de katliamda şehit olan kişilerin geride bıraktığı yetimlere ve insanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Diyanet işleri başkanlığı olarak da biz üzerimize düşenleri yapmayı amaçlıyoruz. "

- "DİYANET TELEVİZYON KANALI AÇACAK" -
Basın mensuplarının Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet üzerinden yürüttüğü faaliyet hakkında soru sorması üzerine Prof. Dr. Bardakoğlu, sanal ortamda yetersiz kaldıkları itirafında bulundu. Görsel yayıncılık ve internet yayıncılığı konusunda henüz kendilerinden beklenen performansı gösteremediklerini vurgulayan Bardakoğlu, ileride dini bilgiler veren bir televizyon kanalı açmayı düşündüklerini belirtti.

Televizyon kanalının henüz düşünce aşamasında olduğunu anlatan Bardakoğlu, Ankara'da başkanlık alanında inşaatı devam eden iki binadan bir tanesinin televizyon ve internet yayıncılığı için ayırmayı planladıklarını söyledi. Bardakoğlu, "Ankara'da başkanlıkta yeni inşaat alanımız var. Bunlardan bir tanesi kültür ve yayın merkezi yapmak istiyoruz. Sadece televizyon değil, internet yayıncılığını biraz daha aktif olarak devreye katmak istiyoruz. Yeni nesiller daha hızlı ve yeni iletişim araçlarını kullanıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın buna ayak uydurması gerekiyor. Buna göre mevzuatın değişmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum