25 Mayıs 2009

GAP’ tan Sorumlu Devlet Bakanı Mardin’e Geldi…

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/cevdetyilmaz09.gif
GAP’tan Sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz bir dizi incelemeler yapmak üzere Mardin’e geldi. Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileriyle yemekli toplantı yapan Yılmaz, geceyi Mardin’de geçirdi. Ertesi gün Bakan ve beraberindeki heyet Vali Hasan Duruer’i Makamında ziyaret ederek, ilin ekonomik, sosyal ve tarihi dokusu hakkında bilgi aldı. 2012 yılında Atatürk Barajı sularının Mardin ovası ile buluşacağını belirten Bakan Yılmaz “2012 yılında GAP’ın Kanalları tamamlanacak ve Mardin çevresinde 110 bin hektar alan sulanabilecek. Bu en kötü ihtimalle 150 bin insana istihdam alanı yaratacak. Mardin’deki sulama getirisi kentin turizm getirisiyle birleştiği zaman güçlü bir zenginlik ve refah düzeyi ortaya çıkacaktır. Suların Mardin ovasındaki topraklarla geç buluşmasının avantajlarını kullanmak gerekir. Çiftçimiz Harran Ovasında yapılan yanlış sulama sonunda toprağa verilen zararı burada göz önünde bulundurması gerekir. Bölgede geri kalmışlığın temelinde kurumsal kapasitenin yetersizliği ve kalifiye insan gücünün eksikliğidir. Bu eksiklikleri kalkınma ajansları ve GAP eylem planları çerçevesinde gidermeye çalışacağız. Kalkınma ajansları buranın aklı olacaktır.” dedi.

Ödenek konusunda sıkıntı yaşamayan tek bölgenin GAP bölgesi olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz şöyle devam etti “GAP’ın tamamlanası için 2.8 milyar lira kaynak tahsis edildi. Bölgede ekonomik ve tarımsal kalkınması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Amacımız bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmaktır.” şeklinde konuştu.

GAP’tan sorumlu Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz’a ziyareti boyunca eşlik eden Mardin Milletvekilleri Doç.Dr.Cüneyt Yüksel ve M. Halit Demir ve beraberindeki heyetle birlikte Belediye Başkan Vekili Zeynelabidin Bakırcı’yı ziyaret ardından, Mardin Kalesini, ilin tarihi mekanlarından Kasimiye Medresesini, Deyrulzefaran Manastırı ve Antik Kent Dara’da incelemelerde bulunduktan sonra Mardin’ den ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum