20 Mayıs 2009

İki yıl önce bir düğünde eğlenen zanlılar bu kez düğünü kana bulamış

Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde 4 Mayıs 2009 gecesi nişan evini basarak, 44 kişiyi katleden, 3 kişiyi de yaralayan korucuların görüntüleri ortaya çıktı.
http://medya.zaman.com.tr/2009/05/19/dugun-video.jpg
Bilge köyünde gerçekleştirilen katliamda yer alan Ö.Ç, A.Ç, S.Ç, A.Ç ve H.Ç dayıları Osman Çelebi'nin oğlu Erdal Çelebi'nin 2007 yılında yapılan düğünde öldürdükleri akrabaları ile halay çekip samimi pozlar vermiş. Hatta dayısının oğlu Erdal'ın düğününde hızını alamayan Ö.Ç, devletin kendisine verdiği silah ile havaya ateş açarak sevincini göstermiş.

Katliamda birçok akrabasını kaybeden Erdal Çelebi, 2007 yılında kendisinin düğününe katılan katillerin bu kadar acımasız olacaklarını tahmin etmediğini belirterek, yaşadığı acıyı ömür boyu unutmayacağını söyledi. 2007 yılında evlendiğini ifade eden Çelebi; "Katliamı gerçekleştiren 5 kişi düğünüme katılmıştı. Birlikte eğlendik. Birlikte yemek yedik. Hatta düğünümde Ö.Ç havaya silah sıkarak sevincini göstermişti. Ama maalesef düğünümde eğlenen akrabalarım iki yıl sonra bizi çoluk çocuk kadın demeden katletti. Üstelik babamın öz yeğenleri oluyorlar." dedi.

Olay gecesi karakolda nöbet tuttuğunu, silah sesleri üzerine koşarak köye geldiğini ve nişan evinde 44 kişinin cesetleri ile karşılaştığını anlatan Erdal Çelebi, gördüğü vahşet karşısında şoka uğradığını ve ne yapacağımı şaşırdığını ifade ederken, olay gününü şöyle anlattı: "Bütün akrabalarım yerde cansız yatıyordu. Sonra cesetleri araçlarla hastaneye nakletik. Yakınlarımın, akrabalarımın cesetleri gözümün önünde çıkmıyor. Babamın öz yeğenleri 44 kişiyi acımasızca katlettiler."






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum