20 Mayıs 2009

Mardin Korosu yine zirvede

SHOW TV’de Canlı olarak yayınlanan ve geçtiğimiz hafta ilk bölümü yayınlanan “Korolar Yarışıyor”da 1. olan Mardin Korosu bu hafta da programın zirvesindeki yerini korumayı başardı..
http://i.radikal.com.tr/644x385/2009/05/18/fft5_mf175247.Jpeg
Türkiye'nin 7 ünlü şarkıcının ve onların kendi memleketlerinden seçtiği yirmi kişilik koroları, her hafta popüler şarkılar eşliğinde ve renkli sahne şovlarıyla yarıştıkları "Korolar Çarpışıyor" adlı yarışmada Mardin adına yarışan Sanatçı Rojin ile onun seçtiği Mardinli gençler yarışmanın ikinci haftasında da zirvedeki yerlerini rakiplerine kaptırmadılar.

Her pazartesi günü SHOW TV’de Canlı olarak yayınlanan ve dün akşam ikincisi yayınlanan programda geçen hafta birinci olarak dikkatleri üzerlerinde toplayan Mardin Korosu bu haftaki yarışmada; bir sıra gerilemiş olsa da programın zirvesindeki yerini korumayı başardı. Mardin Korosuna şeflik yapan Mardin temsilcisi sanatçı Rojin ve öğrencilerinin yöreye özgü olan ‘Şemmame’yi Kürtçe olarak başarılı bir şekilde seslendirmeleri hem ekran başlarında seyircilerin hem de stüdyodaki izleyenlerin beğenisi kazanmayı başardılar. Yedi bölgeyi temsilen 7 il grubunun yarıştığı, her grubun kendi yöresine ait bir türkü ile hazırlandığı yarışmada Mardin ekibi, başarılı grafiğini sürdürdü ve haftayı Malatya Korosu’nun ardından ikincilikle tamamladı.
İzleyicilerden gelen SMS’lerle belirlenen yarışma sıralamasında bu haftaki en az SMS Puanı alan “Bursa Korosu” yarışma dışında kalarak elendi.

MED Yapım tarafından hazırlanan ve bir yarışma olmanın ötesinde bir sosyal sorumluluk projesi olan "Korolar Çarpışıyor" yarışma programının sonucunda birinciliği elde edecek il korusunun temsil ettiği o şehire bir okul yaptırılacak ve yapılacak okula da kazanan ünlü şarkıcının adı verilecek.

Rojin'in Korosunda yer alan Mardinli gençler, bu yarışmayı birincilikle bitirip, Mardin'e bir okul yapımı konusunda vesile olacakları için şimdiden yoğun bir heyecan duyduklarını dile getirdiler.

Mardin'i temsil eden Mardinli Gençler kendilerine verilen destekten ötürü bütün Mardinlilere teşekkür ederek, verilen desteğin devam etmesini, Mardin'i destekleyen herkesin "ROJİN" yazıp "2950"ye kısa mesaj göndermeleri ricasında bulundular.

Kadir ÜRÜNDÜ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum