Türkiye Sakatlar Derneği’nin Cumhuriyet Meydanındaki Mardin Şubesi ve telkari atölyesini ziyaret eden TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekilleri engelli vatandaşlarla tek tek sohbet etti.
Bilge Köyünde inceleme yapmak üzere ilimize gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları Komisyonu Sakatlar Derneği’ni ziyaret etti.
Türkiye Sakatlar Derneği’nin Cumhuriyet Meydanındaki Mardin Şubesi ve telkari atölyesini ziyaret eden TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyesi milletvekilleri engelli vatandaşlarla tek tek sohbet etti.
Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk ile Yönetim Kurulu Üyeleri, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ve beraberindekileri kapıda karşılayarak kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı minnettar olduklarını belirttiler.
Dernek Başkanı Hasan Anuk, İnsan Hakları Komisyonunun ziyaretinden dolayı son derece mutlu olduğunu belirterek açıklamasında şunları söyledi:
“İçerisinde bulunduğumuz hafta Engelliler Haftasıdır. Bu vesile ile Sayın Milletvekillerimizi burada ağırlamaktan dolayı son derece mutluyuz. Bizler daha önceden engelli vatandaşlarımızı sosyal hayatın içerisine çekme adına tekerlekli sandalye ile akülü araç tahsis etmiştik bu tür çalışmalarımız yine devam edecek. Kentlerimizde her geçen gün artmakta olan fiziksel engeller nedeniyle haklarımızdan yararlanamıyoruz'' şeklinde konuştu.
Başkan Anuk, sağlanan bazı olumlu gelişmelere rağmen ülkede yaşayan milyonlarca engelli vatandaşın temel sorunlarının sosyal devlet, sosyal belediyecilik anlayışının gerektirdiği ilkeler doğrultusunda insan onuruna yakışır, çağdaş çözümlere kavuşturulabildiğini söylemekte zorluk çektiklerini ifade etti.
Engellilerin acınacak durumda olmadığını söyleyen Hasan Anuk, imkân tanınması durumunda engellilerin yapamayacakları, üstesinden gelemeyecekleri iş olmadığına işaret etti. Anuk "Hiç kimse engellilere acımasın. Biz acınacak durumda görmüyoruz kendimizi. Bize imkân tanınsın. Mardin'de telkari gümüş sanatını atölyelerde en iyi yapan engelli üyelerimizdir. Biz tiyatro da oynarız, duymadan halay da çekeriz. Yüreğimiz, beynimiz sağlam. Engellilere çalışma imkânı sağlansın, onu istiyoruz" şeklinde konuştu.
"KADROLAR BOŞ TUTULUYOR"
Kamu kurumlarında ve özel sektörde %3'lük engelli kadrosunun zorunlu olmasına rağmen, engelli kadrolarını %82'nin boş tutulduğunu söyleyen Anuk "Hiç kimse unutmasın ki, herkes bir engelli adayıdır. Yasalarla bize tanınan haklar verilmiyor, çiğneniyor. Buna kimse dur demiyor. Her kurum ve kuruluş %3 oranında engelli çalıştırmak zorundadır. Bu yasaların öngördüğü bir zorunluluktur. Ama ne yazık ki bu kadroların %82'si boş tutuluyor. İşe girme şansını yakalayan engelli kardeşlerimizin de arkasında bir güçleri var." şeklinde sözlerini sürdürdü.
TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül ise Mardin’de engelli vatandaşların kurduğu ve çalıştırdığı telkari atölyesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve engelli vatandaşlarımıza imkan verilmesi halinde üstesinden gelemeyeceği bir şeyin olmayacağını söyledi.
18 Mayıs 2009
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum