18 Mayıs 2009

DSP'nin Gelen Başkanı Masum Türker

DSP'de 16 adayla başlayan genel başkanlık yarışı hemşehrimiz Masum Türker'in zaferi ile sonuçlandı.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/940/dsp-de-masum-turker-genel-baskan_o.jpg
Olağanüstü Kurultay'da 431 oy alan Masum Türker DSP'nin yeni genel başkanı oldu. Türker, Zeki Sezer'in istifasından sonra aday olmaya karar vermişti. Sezer, yeniden aday olmaya karar vermiş ancak Türker adaylığını çekmemişti.

DSP'de Genel Başkanlık yarışının Rahşan Ecevit'in desteklediği Alemdar Yalçın ile Zeki Sezer arasında geçmesi bekleniyordu ancak yarışı sürpriz bir biçimde Masum Türker kazandı. İlk iki tur oylamada adaylar gerekli olan salt çoğunluğu sağlayamayınca üçüncü turda en yüksek oyu Türker başkan oldu. 855 delegenin oy kullandığı seçimlerin ilk turunda Masum Türker 363, Zeki Sezer 357, Alemdar Yalçın 87, Tayfun İçli 23 oy aldı. 2. turda Türker 415, Sezer 380, Yalçın ise 38 oy aldı. Türker, 3. tur oylamada 834 oyun 431'ini alarak başkan seçildi. Sezer 375 oy alırken, Yalçın ancak 20 oy alabildi.


Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in kriz döneminde ekonomiye kurtarıcı olarak getirdiği Kemal Derviş’ten ekonomiden sorumlu devlet bakanlığını devr alarak iyi de bir yönetim sergileyen hemşerimiz Masum Türker, DSP’nin genel başkanlığına aday olduğunu açıklayan ikinci isim oldu.

MASUM TÜRKER'İN BİYOGRAFİSİ
1951 yılında Mardin’de doğan Masum Türker, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Gazetecilik, yeminli mali müşavirlik, Nokta Dergisi Genel Yayın Yönetmenliği görevlerinde bulunan Türker, 21. dönemde İstanbul Milletvekiliği ve 57. Hükümet döneminde ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı yaptı. Türker, halen TÜRMOB genel başkanlığı görevini yürütüyor.
Bir dönem yayınlanan ve çok da başarılı bir yayın çizgisi ile anımsanan ‘Vuslat Dergisi’nin de sahipliğini yapan başarılı işadamı ve meslektaşımız Sayın Masum Türker’e çıktığı yeni yolculuğunda Mardin LİFE ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Kadir Üründü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum