2 Mayıs 2009

İşte Hükümetin yeni kabinesi

Şuanda Başbakanlık merkez binasında yeni kabineyi açıkladı...Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabine göre, 8 bakan kabine dışında kaldı.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/953020090501065057516.jpg
Yeni kabine açıklandı. 1 isim Meclis dışından kabineye girdi ve Dışişleri Bakanı oldu. Ancak 8 bakan da kabine dışı kalmaktan kurtulamadı.22 Temmuz'dan sonra kabineye giren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan Nazım Ekren ile Said Yazıcıoğlu yeni kabinede yer alamadı.
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/442320090501082436171.jpg
İşte Erdoğan'ın açıkladı yeni kabinenin dışında kalan bakanlar:
Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen
Devlet Bakanı ve Başbakan Yard. Nazım Ekren
Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu
Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler

Yerinde kalanlar;
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni bakanlardan önce kabinede kalan bakanları açıkladı. Kabinede kalan ve yerleri değişmeyen bakanlar,

-Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,
-Devlet Bakanı Mehmet Aydın,
-AB’den sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış,
-Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül,
-İçişleri Bakanı Beşir Atalay,
-Sağlık Bakanı Recep Akdağ,
-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,
-Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay,
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu oldu.

DEVLET BAKANI VE BAŞBAKAN YARDIMCISI BÜLENT ARINÇ

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Arınç'ın öz geçmişi şöyle:

Manisa Milletvekili Arınç, 1948 yılında Bursa'da doğdu. Manisa Lisesini bitiren Arınç, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Arınç, uzun süre Manisa'da serbest avukatlık yaptı.

Gençlik Kolları Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Arınç, 24 Aralık 1995'te yapılan milletvekili genel seçimlerinde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçildi. Arınç, aynı partide MKYK üyeliği görevini de yürüttü.

18 Nisan 1999 tarihinde yapılan 21. Dönem milletvekili genel seçimlerinde ikinci kez Manisa Milletvekili olarak Parlamentoya giren Arınç, 2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Grup Başkanlığı görevini üstlendi.

Bülent Arınç, 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan milletvekili erken genel seçimlerinde üçüncü kez Manisa Milletvekili olarak Parlamento'ya girdi ve 19 Kasım 2002 tarihinde TBMM Başkanlığı'na seçildi.

22. Dönem'de TBMM Başkanı olarak görev yapan Arınç, 23. Dönem'de Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkanı oldu.

İyi düzeyde İngilizce bilen Arınç, evli ve 2 çocuk babası.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dış politika danışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu'nda TBMM dışından yer alan tek isim oldu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun özgeçmişi şöyle:

Davutoğlu, 1959 yılında Konya Taşkent'te doğdu.

Orta öğretimini İstanbul Erkek Lisesinde tamamlayan Davutoğlu, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi bölümlerinden mezun oldu. Davutoğlu, aynı üniversitenin Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde ise doktorasını tamamladı.

1990-1995 yılları arasında yurt dışında görev yaptıktan sonra 1996-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesinde çalışan Davutoğlu, 1993'de doçentliğe, 1999'da ise profesörlüğe yükseldi.

Büyükelçiliğe, 2003'de, dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Başbakanı Abdullah Gül'ün ortak kararıyla layık görülen Davutoğlu, özellikle geçen yıl İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında Türkiye adına oynadığı önemli rol başta olmak üzere, çok sayıda dış politika konusunda adından sıkça söz ettirdi.

Davutoğlu'nun dış politika üzerine düşüncelerini ve tecrübelerini topladığı ''Stratejik Derinlik/Türkiye'nin Uluslararası Konumu'' adlı kitabının yanı sıra çok sayıda eseri bulunuyor.

Bir süredir Başbakan Erdoğan'ın dış politika danışmanlığını sürdüren Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı görevini Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığı'na atanan Ali Babacan'dan devralacak. Babacan, Dışişleri Bakanlığı görevini 29 Ağustos 2007'den bu yana sürdürüyordu.

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI ÖMER DİNÇER

AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirildi.

Dinçer'in öz geçmişi şöyle:

Dinçer, 1956'da Karaman'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini burada tamamladı.

1974-1975 öğretim yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesini kazanan ve bu fakültenin İşletme Yönetimi ve Politikası Bölümünden 1978'de mezun olan Dinçer, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde 1980'de Personel Yönetimi ve Endüstriyel İlişkiler Yüksek Lisans Programını, 1984'te ''Örgütsel Davranış'' alanında doktorasını tamamladı.

Dinçer, bu arada 1980'de Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde asistan olarak göreve başladı.

Doktora çalışmalarının tamamlanmasından sonra 1985'te yardımcı doçentliğe atanan Dinçer, aynı fakültenin Yönetim ve Organizasyon Ana Bilim Dalında 1988'de doçent, 1994'te profesör oldu. Dinçer, 1993'te ABD Drexel Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak çalışmalar yaptı.

Marmara Üniversitesinde görev yaptığı süre içerisinde 1992-1995 yılları arasında üniversitenin bünyesinde bulunan Ortadoğu Ülkeleri Enstitüsünde müdür yardımcılığı görevini yürüten Dinçer, 1995-1999 yılları arasında ön lisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Programlarında başkanlık görevini üstlendi.

Dinçer, 1994-1997 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde belediye şirketlerinden sorumlu olarak danışmanlık yaptı.

BM Habitat 2 Konferansı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü görevini üstlenen Dinçer, 1999-2003 yılları arasında Beykent Üniversitesinde rektör yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü olarak görev aldı.

Dinçer, görev yaptığı üniversitelerin çeşitli bölümlerinde ve Sosyal Bilimler Enstitüleri'nde ''Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası'', ''İşletme Yönetimi'', ''Yönetim ve Organizasyon'', ''Örgütsel Teori ve Davranış'' ve ''Değişim Yönetimi ve Örgüt Geliştirme'' konularında seminerler verdi.

Bu konularda 5 kitabı ve çok sayıda araştırma ve makalesi yayımlanan Dinçer, 2003'te ''Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma'' çalışmalarının koordinasyonundan sorumlu Başbakan Başmüşaviri olarak atandı.

2003-2007 yılları arasında Başbakanlık Müsteşarlığı görevini üstlenen Dinçer, İngilizce biliyor.

Ömer Dinçer, evli ve 3 çocuk babası.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığına, AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in getirildiğini bildirdi.

Ergin'in, öz geçmişi şöyle:

Antakya'da 1964 yılında doğan Ergin, İlk ve ortaöğretimini Antakya'da yaptı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilgiler Fakültesinde 1 yıl okuyan Ergin, 1983 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girdi. 1987'de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Ergin, askerlik görevini tamamladıktan sonra Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğünde 5 yıl süreyle kurum avukatı olarak çalıştı. 1995'te istifa ederek serbest avukatlığa başlayan Ergin, çeşitli dernek ve cemiyetlerde yöneticilik yaptı. Ergin, 1999 yılındaki seçimlerde Hatay belediye başkan adayı oldu.

Ergin, AK Parti'nin kurulmasıyla Hatay Kurucu İl başkanı oldu. 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Hatay milletvekili olarak Parlamentoya giren Ergin, AK Parti teşkilat başkanlığı bünyesinde Ege Bölge Koordinatörlüğü yaptı. 20 Mayıs 2003 tarihinde AK Parti Grup Başkanvekili seçilen Ergin, 8 Ekim 2004 tarihinde TBMM bünyesinde yapılan seçimlerde ikince kez AK Parti Grup Başkanvekili seçildi.

Ergin, evli ve 3 çocuk babası.

60. Hükümet'te yapılan değişiklik kapsamında, Devlet Bakanlığına Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf getirildi.

Selma Aliye Kavaf'ın öz geçmişi şöyle:

Kavaf, 1962'de Denizli'de doğdu. Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Türkoloji Bölümünü bitiren Kavaf, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı liselerde öğretmenlik, özel sektörde yöneticilik yaptı. Aktif siyasete 2002 yılında giren ve genel seçimler sonrasında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı'na getirilen Kavaf, Türkiye'de ilk defa bir siyasi partinin kadın örgütlenmesini kurumsal anlamda gerçekleştirdi.

AK Parti'yi çeşitli uluslararası platformda temsil eden Kavaf, 2007 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. Halen Meclis Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Sözcülüğü ve Meclis Peru Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı'nı yürüten Kavaf, evli ve bir çocuk annesi.

SANAYİ VE TİCARET BAKANI NİHAT ERGÜN:

Sanayi ve Ticaret Bakanlığına atanan Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, 14 Eylül 1962'de İzmit Çınarlı'da doğdu. İktisatçı, yönetici ve yönetim danışmanı olarak görev yaptı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ni bitirdi. Derince Belediye Başkanlığına seçilerek bu görevi yürüttü. 22. Dönem Kocaeli Milletvekili. İngilizce bilen Ergün, evli ve 4 çocuk babası.

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI TANER YILDIZ:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına atanan Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, 3 Nisan 1962'de Yozgat Devecipınar'da doğdu. Elektrik mühendisi olan Yıldız, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi, Kayseri ve Civarı Elektrik TAŞ'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. 22. dönem Kayseri milletvekili. İyi düzeyde İngilizce bilen Yıldız, evli ve 4 çocuk babası.

BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANI MUSTAFA DEMİR:

Bayındırlık ve İskan Bakanlığına atanan Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Mimar olan Mustafa Demir, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. Özel sektörde çalıştı. Türkiye Emlak Bankası AŞ'de Fen Eksperliği görevinde bulundu. Samsun'da mimarlık, inşaat müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) Samsun Şubesi Kurucu üyesi oldu ve Şube Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Atakum Belediyesi Belediye Meclis üyeliği görevinde bulundu. 22. Dönem Samsun Milletvekili. 22. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 23. Dönem'de aynı Komisyon'un Başkanlığına yeniden seçildi.

Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.

DEVLET BAKANI CEVDET YILMAZ:

DPT ve GAP, KOP gibi bölgesel kalkınma projelerinden sorumlu Devlet Bakanlığına atanan Cevdet Yılmaz, 1 Nisan 1967'de Bingöl'de doğdu. Yılmaz, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Yüksek lisansını ABD Denver Üniversitesi uluslararası ilişkilerde, doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. Planlama uzmanlığına atandı. Devlet Planlama Teşkilatı AB ile İlişkiler Genel Müdürlüğü görevini yürüttü. AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi İzleme ve Yönlendirme Komitesi üyeliği, Ulusal Ajans, ATAUM ve Sümerhalı'da Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu üyesi ve Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Başkanı oldu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum