2 Mayıs 2009

Ayanoğlu’dan Üst Düzey Temaslar

29 Mart seçimlerinde AK Parti’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde kazandığı tek il belediye başkanı olan Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Ankara’da gerçekleştirdiği üst düzey temaslarla tarihi kenti hak ettiği seviyeye getirmek için iktidarın bütün imkânlarını kullanacaklarını söyledi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebayanoglu2.jpg
Göreve geldiği bir ay gibi kısa bir süre içinde tespit ettiği öncelikli sorunlara çözüm bulmak için gecesini gündüzüne katan başkan Ayanoğlu, gittiği başkent Ankara’da sırası ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile iller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ile görüşerek Mardin için gerekli olan projelerin bir an önce hayata geçirilmesi için birebir görüşmelerde bulundu.

İlk olarak Başbakan’la Görüştü

AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey ile birlikte Ankara’da genişletilmiş İl Başkanları Toplantısından sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile görüşen Beşir Ayanoğlu, Başbakan Erdoğan’dan yapacakları hizmet ve projeler konusunda destek olmalarını istedi.

Başbakan Erdoğan da 29 Mart yerel seçimlerde belediye başkanlığını kazanan Beşir Ayanoğlu’nu kutlayarak başarılı çalışmalarını takip edeceklerini dikkat çekerek, Kentsel Dönüşüm Projesini Mardin’de başlatacaklarını ve bunun takipçileri olacağını ayrıca bu projenin Mardin’in tarihi dokusuna uygun ve tarihi yapıya zarar vermeyecek şekilde gerçekleştirileceğini belirtti. Başbakan Erdoğan görüşme de ayrıca Yenişehir’de yapılan yeni yapıların Artuklu mimarisine uygun yapılmasını isterken, medeniyetler beşiği olan Mardin’in kalkınması için Hükümet olarak desteklerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Kültür ve Turizm Bakanı ile de görüştü

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu Başbakan Erdoğan’dan sonra Milletvekili Şahkulubey ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşerek turizm şehri olan Mardin hakkında bilgi vererek turizm projeleri konusunda tarihi kente pozitif ayrımcılık yapılmasını istedi.

Görüşme esnasında Mardin’e yakın bir ilgi ve alaka gösterdiklerini anlatan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, farklı din, dil ve kültürlerin barış içinde yaşadığı Mardin ilinin yılda 900 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bu nedenle bakanlık olarak desteklerinin süreceğini ifade etti. Mardin İmar Koruma Planının yapılmasında da Mardin Belediyesine gerekli desteğin verileceğini söyleyen Bakan Günay, “Mardin Valiliği ve Mardin Belediyesinin ortaklaşa başlatmış oldukları sokak ıslah ve sağlamlaştırma çalışmalarına da gerekli maddi desteği vereceğiz. Bu konuda restorasyonu yapılacak başka sokak olursa da buna da destek olacağız. Ayrıca Kent Meydanı için ortaya konulacak proje içinde gerekli desteği vereceğiz.”dedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/389_bayan3.jpg
Çevre ve Orman Bakanı ile katı atık projesi konusunda görüştü

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun Bakan Günay’dan sonraki durağı ise Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu oldu. Başkan Ayanoğlu, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’ndan kentin acil çözülmesi gereken sorunlar arasında olan katı atık projesi hakkında destek isterken, Bakan Eroğlu ile Mardin’in acil ihtiyaçlarını bildiklerini katı atık projesi inşaat kısım ihalesinin yapılması ve hemen başlatılması için gerekli birimlere talimat verdiklerini söyledi.

Tarihi kentin içme suyu ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için çalışma içinde olduklarını da anlatan Bakan Duruer, atık su arıtma tesisinin acilen yapılması içinde bakanlık olarak yapılması gereken her şeyi yapmak için ilgililere emir verdiğini ifade etti.

Son olarak İller Bankası Genel Müdürü ve TOKİ Başkan Yardımcısı İle Görüştü

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu’nun Ankara’daki temaslarının son durağı ise İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ve TOKİ Başkan Yardımcısı Güral Konyalıoğlu oldu.

Tarihi kentin yıllardan beri çözüme kavuşamayan alt yapı şebekesi projesinin hayata geçirilmesi için İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy’dan destek isteyen Başkan Ayanoğlu, projenin hayata geçirilmesi ile Mardin’in ihya olacağına inandığını söyledi. İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy ise kentin su ve kanalizasyon şebekesinin yenilenmesi için çizilecek proje için İller Bankası tarafından ihaleye çıktıklarını belirtti.

Atasoy, ihaleyi alan yüklenici firmanın önümüzdeki günlerde Mardin’e gelip yer tespiti yapacağını ve projeyi çizildikten sonra ise Mardin’in su ve kanalizasyon şebekesini değiştirilmesi için ihaleye çıkacaklarını bu açıdan Mardin’den gelecek projelere desteklerinin her zaman süreceğini sözlerine ekledi..

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ile görüşen TOKİ Başkan Yardımcısı Güral Konyalıoğlu ise Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları çerçevesinde Mardin’in eski tarihi Sit alanı içerinde betonarme evi yıkılacak vatandaşlar için Eylül ayında inşaatı başlayacak şekilde çalışmalara başlayacaklarını ve 788 konutu yapacaklarını ve kentsel dönüşümün hızlı bir şeklide Mardin’de devam edeceğini belirtti.
Nezir Güneş
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum