26 Mayıs 2009

Mardin Artuklu Üniversitesi Araştırma Görevlileri Diyarbakır’a Çıkarma Yaptı…

Diyarbakır’da düzenlenen “1.Sosyal Bilimler Genç Araştırmacılar Sempozyumu “ unda, güne Mardin Artuklu Üniversitesi Araştırma Görevlilerinin bildirileri damgasını vurdu.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifemardin.jpg
23-24 Mayıs 2009 tarihinde düzenlenen Sempozyumun öğleden önceki ve sonraki oturumlarına Mardin Artuklu Üniversitesi araştırma görevlileri damgasını vurdu. Katılımın yüksek olduğu Sempozyumda, sundukları bildirilerle alanlarında ne kadar etkin olduklarını gösteren genç araştırmacılar, dinleyicilerin gönüllerini fethettiler. Sempozyumun ilk konuşmacısı olan Öğretim görevlisi Fasih Dinç, “Mardin Evleri’nin mimari planı” üzerine bir bildiri sundu. Mardin evlerinde Manzara hukukunun bir hayli önem arzettiğini vurgulayan Fasih Dinç, şu ana kadar Mardin’e ait okudukları birçok Şeriye Sicilinde, manzaradan dolayı mahkemeye intikal eden olayların varlığı, Manzara hukukunun Mardin için hayati önem taşıdığının bir kanıtı olarak gösterilmelidir dedi.

Fasih Dinç’in sunumunun ardından söz alan, Mardin Artuklu Üniversitesi Araştırma görevlisi Aziz Aşan ise “Güneydoğunun İslamlaşmasında İç Dinamiklerin Rolü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Aşan; sunumunda Bizans ve Sasanilerin, bölgede bulunana Ortodoks Hıristiyan halka zulümler yaptığını, İslam ordularının bölgeye gelmesiyle, bu bölgede bulunan Hıristiyan Ortodoks halkların rahat bir nefes aldığını söyledi. İslam yönetiminin kendilerine adilane yaklaştığını gören Hıristiyan Ortodoksların İslam hâkimiyetini kabul etmeleriyle İslamiyet’in bölgeye yerleşmesi hızlanmıştır dedi.

Sunumların ardından soru cevap şeklinde geçen bölümde ise Genç araştırmacılar kendilerine yöneltilen sorulara tatminkâr cevaplar verdiler.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum