26 Mayıs 2009

Mardin'in en büyük hayvan çiftliği kuruluyor

Mardin'in en büyük hayvan çiftliği kuruluyor. Diyarbakır yolu üzerinde 66 bin metrekare üzerinde inşa edilen hayvan çiftliğinde Holştain cinsi büyükbaş hayvan yetiştirilecek.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeinek.jpg
Hayvan çiftliğinde, günde ortalama 6 ton süt üretimi yapılacağını belirten Mardin Merkez Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Demirel, ilin en büyük çiftliğini kurma aşamasında olduklarını söyledi.

Şu anda altyapı ve çiftlik olarak hayvan üretimine hazır hale geldiklerini ifade eden Demirel, "Tarım Bakanlığı Kırsal Kalkınma Programı kapsamında, çiftlik için 240 adet büyükbaş hayvan ihalesini bekliyoruz. Burada 40 kişiye istihdam oluşturulacak. Dört ortakla birlikte Mardin'e yaklaşık 1.6 milyon Lira yatırım yaptık. Günlük taze süt üretimi yanı sıra taze et üretimi de gerçekleştirilecek. Tamamen doğal ortamda hayvan üretimini yapacağız." dedi.

Hayvanların, veteriner hekimler nezaretinde kontrol altında tutulacağını kaydeden Demirel, çiftlikte müzik sistemi kurup hayvanlara müzik dinleterek, süt üretimini artırmayı hedeflediklerini anlattı.

Demirel, "Burada Avrupa standartları ölçüsünde bir çiftlik kurmayı amaçladık. Şu anda yol, su ve elektrik sıkıntımız vardır. Tek isteğimiz devletten bu sıkıntılarımızın giderilmesidir. Bunlar yapıldığı takdirde burada en az bin hayvan üretim kapasiteye dönüştüreceğiz. Ve daha çok istihdam oluşturacağız." şeklinde konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum