1 Mayıs 2009

Mardin Valiliği’nin Eğitim Seferberliği

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/aileicisiddet.gif
Mardin Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen, bir çok kamu kuruluşu ve sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen “Aile Eğitim Seferberliği Seminerler Dizisi”nin birinci ayağı Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. .Eğitim seminerine, Vali Hasan Duruer, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz, Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Gündüz Aksoy, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, okul müdürleri, muhtarlar,okul aile birliği başkan ve yöneticileri, Sosyal Hizmetler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Yaptığı açılış konuşmasında, aile içinde başlayan ve dalga dalga yayılan şiddet olaylarının yaşandığını belirten Mardin Valisi Hasan Duruer, son zamanlarda çocukların aile fertlerine karşı gösterdiği şiddet ve işledikleri cinayetlerin temelinde aile içi iletişimsizliğin doğurduğu olumsuzlukların bulunduğunu dile getirerek, “Aile içinde kadına şiddet uygulanıyorsa, çocuğa yeteri kadar değer verilmiyorsa, dinlenmiyorsa, gözlerinin içine bakılarak dinlenmiyorsa, o aile yapısında şiddet vardır demektir. Hepimizin aile içindeki iletişiminde eksiklikler ve hatalar olabilir. Bunu ancak eğitimle gidermek mümkündür.” dedi.

Karadeniz Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Adem Solak, şiddetin aile içinde doğduğunu ve yayıldığını söyledi. Üniversitede okuyanların bile çocukların eğitiminde eksikliklerinin bulunduğunu belirten Solak, çekirdek aile yapısının yüzde 35’lerden yüzde 95’lere kadar yükseldiğini, buna karşı herhangi bir önlem alınmadığını söyledi.

TBMM rapor sonuçlarına göre, çocuklara en fazla aile içinde şiddet uygulandığını ifade eden Solak, çocuklara şiddet uygulamada okullar ikinci, sokaklar üçüncü, bakım yurt ve yuvaları dördüncü, çalıştıkları iş yerleri beşinci, kolluk kuvvetleri altıncı, ceza evleri ise yedinci sırada yer aldığını belirtti. Liselerde yapılan anket sonuçlarına göre kendine zarar vermek isteyenlerin yüzde 27.4 olduğu, bunu uygulayanların oranının ise yüzde 10 olduğunu söyleyen Solak, aile içinde doğan ve toplumun her kesimini saran şiddetin, çocuklara yeteri kadar sevgi vermekle önlenebileceğini belirterek “Çocukların her şeyden çok sevgiye ihtiyacı vardır. Bu sevgiyi verirken sorumluluğu aşılamak gerekir, eğitmek gerekir. Çocuk 6 yaşına gelinceye kadar beyin gelişiminin ve öğreneceklerinin yüzde 70’ni alır. Bu süreçte anne ve babalara büyük görevler düşer. Aile içinde eğitilmeyen, şiddete bir şekilde maruz kalan, baskı gören çocuk bu gördüklerini topluma bir şekilde yansıtır” dedi.

Bundan sonra da devam edecek eğitim seminerlerine 12 uzmanın katılacağı belirtildi. Bu kapsamda Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde Aile Danışmanlık Odası kurulduğu belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum