1 Mayıs 2009

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Mardinlilere Müzik Ziyafeti Verdi

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/senfoni.gif
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası “Mevsimler” adlı eser ile “Telli Turna”yı yorumlayarak Mardinlilere müzik ziyafeti verdi.

Atatürk Kültür Merkezi salonunda verilen konsere; Vali Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tayyar Süngü, Vali Yardımcısı Murat Girgin, Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz ve çok sayıda müzik sever vatandaş katıldı.

Orkestra Yönetmeliğini yapan Şef Tolga Taviş, konserden önce davetlilere Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası hakkında bilgi verdi.

Şef Taviş, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Mardin seyircisi karşısına ilk kez çıktığını ve bu ilk buluşmada gördükleri ilgiden çok mutlu olduklarını söyledi.

Atatürk Kültür Merkezi salonunu hınca hınç dolduran Mardinli müzik severlere, Klasik müzik tarihinin sevilen yapıtlarının yanı sıra, Mozart’ın “Küçük Bir Gece Müziği- Fine Kleine Nachtmusik” ve Antonio Vivaldi’nin “Mevsimler” adlı eserleri ile Türkiye’de uzun yıllar halk müziği araştırmalarını yapan Macar Besteci Bela Bartok’un “Romen Dansları” nı yorumlandı.

Orkestra konserde son olarak, ünlü Türk Besteci Nevit Kodallı’nın tanınmış yapıtı “Telli Turna” yı yorumlayarak dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum