10 Mayıs 2009

Mardin Valisi anneler gününü kutladı

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifevduruer.jpg
Anneler Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yayınlayan Mardin Valisi Hasan Duruer, “Ayaklarının altına cennet serilmiş, dün atalarımızın, bugün bizlerin ve yarın evlatlarımızın üzerinde yaşayacağı dünyamızda varlık sebebimiz Annelerimiz elbette ki bir güne sığdırılamaz. Annelerimiz, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi, dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılmayacak ve yeri hiç bir zaman doldurulmayacak en kutsal varlıklardır.”dedi.

Hayatın her alanındaki etkin katılımlarının yanında, annelik sorumluluğunu da özveriyle sürdüren kadınların aile ve toplum hayatının temel taşları olduklarını ifade eden Vali Duruer, “Küçük yaşlardan başlayarak, ailenin çocuk için yaşam modeli olduğunun, kişiliğinin ailede oluşmaya başladığının ve ilk deneyimlerin bu süreçte kazanan annelerimiz, bu yönüyle toplumun en önemli rolünü üstlenmişler. Anneler ve çocuklar bir arada anıldığı zaman saflığı, temizliği, sevgiyi ve merhameti çağrıştırır. Anneler severken sevgiyi, hoş görürken - sabrı, kıskanırken - sadakati, korurken güveni öğretirler. Anneler bir bayrağı taşır gibi bu erdemleri nesilden nesile aktarırlar. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğum annelerimizin tek beklentisi, bizlere gösterdikleri sevgi ve ilgiyi onlara da göstermemizdir.”diye konuştu.

Fedakârlıkla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren her biri sevgi sembolü olan bugünün annelerine saygılarını yarının annelerine ise sevgilerini sunduklarını belirten Vali Duruer, açıklamasını “Bu vesile ile Mazıdağı ilçemizde rahmetli olan annelere Allah’tan rahmet, kalanlarına ise başsağlığı diliyorum.”ifadeleri ile bitirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum