10 Mayıs 2009

Mardin GAP Gençlik Festivali Protesto İle Başladı

Mardin’de yaşanan üzücü olayların ardından Uluslararası GAP Gençlik Festivali, “Değişim için Paylaşım” teması altında, başladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifegapfi1.jpg
Festivale katılan binlerce genç, Mardin’de yaşanan trajediye tepki gösterdi. Siyah tişörtlerini giyerek Mardin PTT binası önünden yürüyüşe başlayan gençler, Cumhuriyet Meydanı’na kadar tepkilerini sessiz bir yürüyüşle gösterdi.

Yürüyüşün ardından 1. GAP Gençlik Festivali açılışı yapıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen açılışta GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve Mardin Vali Yardımcısı birer konuşma yaptı.

Festival boyunca birçok etkinliğin yer alması planlanırken, Mardin’de yaşanan üzücü olayın ardından büyük çaptaki konserler yerine, Bulutsuzluk Özlemi başta olmak üzerine Mardin’e konser için gelen gruplar gençlerle bir araya gelerek söyleşi yapacak.

Festivale binlerce gencin yanı sıra; Mardin Valisi Hasan Duruer, Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey, Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Serdar Bedii Omay, Ünlü Modacı Cemil İpekçi ve Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı katıldı.

Festivale destek veren Cemil İpekçi, Mardin'deki saldırının bütün Güneydoğu'ya mal edilmemesi gerektiğini belirterek tarihi kentte hayatın normal bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yaşanan olayın Mardin'e ve Güneydoğu'ya mal edilmemesi gerektiğini belirten İpekçi, "Bu tür vahşetler İstanbul gibi büyük şehirlerde de yaşanıyor. Bu olayın sosyolojik bir boyutu var. Bunun iyi irdelenmesi gerekiyor. Burada basına da büyük görev düşüyor. Haberleri büyük bir duyarlılık içerisinde yapmalıdır." dedi.
www.mardinlife.com
http://www.mardinlife.com/haberler/yazimaraclari/my_documents/my_pictures/E86_gapfi.jpg

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum