1 Mayıs 2009

Mardin’de Çocuk Filmleri Festivali Yoğun İlgi Gördü

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/trtcocuk.gif
Mardin Valiliğinin ev sahipliğini yaptığı, Garanti Bankası ile Audiovisuel Kültür Vakfı tarafından düzenlenen “ Çocuk filmleri festivalleri” Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Vali Hasan Duruer, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, Vali Yardımcısı Murat Girgin, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, TURSAK Başkanı Engin Yiğit, çocuklar ve aileleri katıldı.

Mardin Valisi Hasan Duruer’e, TURSAK Başkanı Engin Yiğit’in katkılarından dolayı plaket verdiği programda çocuklar gönüllerince eğlendi. Vali Hasan Duruer, “ Salonu cıvıl cıvıl görünce insanın çocuk olası geliyor. “ diyerek başladığı konuşmasında, “Mardin rüya gibi bir şehir. Mardin’e bu festivaller çok yakışıyor. Biz de bu çerçevede elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Kültür ve sanatın her zaman arkasında olduğumuzu bir daha tekrar etmek istiyorum. Bu etkinliğinde çocuklarımıza çok şey kazandırdığına inanıyorum. Bu çocuklar hepimizin çocukları. Bu çocuklar geleceğimiz olacak. Bize de bu çocukların yarınlarını aydınlatmak düşer.” şeklinde konuştu.

Garanti Bankası Genel Müdür yardımcısı da yaptığı konuşmada, “6 yıldır TURSAK Vakfının işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz festivaller çerçevesinde Mini Bank uluslar arası çocuk festivallerini yaygınlaştırarak devam ettiriyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra bu yıl ilk defa Mardinli çocuklarla buluşmaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Sunuculuğunu Sinem Kobal’ın yaptığı festivalde palyaço gösterileri, oyunlar, şarkı yarışmaları, ikramlar ve hediyeler güzel manzaralar oluşturdu. Ayrıca 30’a yakın film seyredileceği ve en iyi filmin çocuklardan oluşacak jüri tarafından seçileceği belirtilerek, festivaller sayesinde 2004 yılından bu yana 40.000 çocuk dünyanın en seçkin çocuk filmlerini seyretme imkânın bulduğu dile getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum