2 Mayıs 2009

Sinanoğlu, adaylığını açıkladı…

AK Parti Mardin İl Teşkilatı, yerel seçimlerin ardından İl Kongresine hummalı bir şekilde hazırlanırken 9 Mayıs tarihinde yapılacak kongre için de geri sayım başladı. İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, il başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğini alarak kongrede aday olduğunu açıkladı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifelsinan.jpg
Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye genelinde erkene aldığı il kongrelerini yapmaya başladı.

AK Parti Mardin İl Teşkilatı, yerel seçimlerin ardından İl Kongresine hummalı bir şekilde hazırlanırken 9 Mayıs tarihinde yapılacak kongre için de geri sayım başladı.

AK Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, il başkanlığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteğini alarak kongrede aday olduğunu açıkladı.

Sorularımızı cevaplayan Sinanoğlu, siyaset hayatına AK Parti’nin kuruluşu ile başladığını hatırlatarak, kongre günü demokratik bir seçilme mücadelesinin yaşanacağını, başkan seçilmesi halinde yoluna yenilenmiş ve güçlenmiş bir kadro ile yola devam edeceklerini belirtti.

Adaylığını açıkladığı günden bu yana telefonlarının hiç susmadığını da sözlerine ekleyen Sinanoğlu, kongreye büyük bir delege gücü ile gireceğinden hiç kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini söyledi.

Görev yaptığı süre zarfında siyasetten rant sağlamaya uğraşmadıklarını dikkat çeken Sinanoğlu, “Taahhütlerimizin başında yer aldığı gibi partililerimizin ve partimizin boynunu bükecek, yüzleri kızartacak, yere baktıracak hiçbir ayıplı işin içinde olmadık. Şahit olduğumuz hiçbir adaletsiz işe müsaade etmedik. Çirkin ve çirkef siyasetin içinde olmadık. Bunların hiçbirisini yapmadık. Bundan sonra da yapmayacağız. Hiçbir zaman yaygaracı ve tefrişatçı siyaset yolunu da benimsemedik.”şeklinde konuştu.

Başbakan ve genel merkezin yanında teşkilat ve bazı milletvekillerinden de çok sayıda destek aldığını belirten Sinanoğlu, önemli olanın kimseyi kırmadan, sert siyasi polemiklere girmeden seçimlerin tamamlanması olduğunu bildirdi. Sinanoğlu, ayrıca adaylık sürecinde önünde hiçbir engelin de olmadığını sözlerine ekledi.

Teşkilatının en üst karar ve denetim organı olan il kongresi, seçilmiş ve tabii delegelerden oluşur. İl başkanı, il yönetim kurulu ve il disiplin kurulu asıl ve yedek üyeleri ile ili temsil edecek büyük kongre asıl ve yedek delegelerinin ve il parti içi demokrasi hakem kurulu üyelerinin seçimlerini yapar.

Lokman Sinanoğlu kimdir?

1976 yılında Mardin’de doğan Sinanoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini Diyarbakır’ da yaptı. Dicle Üniversitesi Makina mühendisliği eğitimimi tamamladıktan sonra iş hayatına atılan Sinanoğlu, siyasi hayatına 2001 yılında Ak Parti’nin kuruluşuyla beraber kurucu üye olarak başladı.

Önceki İl başkanlarıyla yürütme kurullarında görev yapan Sinanoğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum