1 Mayıs 2009

Toplu Nikahta Hoşgörü Rüzgarı

Hatay'ın İskenderun ilçesinde faaliyet gösteren Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MAR-DER) toplu nikah töreni düzenledi.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/526/mar-der-in-toplu-nikahinda-hosgoru-ruzgari-esti_o.jpg
İskenderun Belediye Nikah salonunda gerçekleştirilen toplu nikah töreninde 15 çifte resmi nikah kıyıldı. Nikah törenine gelinlik kıyafeti ile gelen 19 yaşlarındaki Gülay Örücü ve Mustafa Usta, ilk kez resmi nikah kıymanın heyecanını yaşarken salonda ilgi odağı oldu.
Daha önceden evlenmiş, çocukları olmuş, ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle resmi nikah kıyamayan çiftler, Mar-Der sayesinde resmi nikah yaptırmanın sevincini yaşadı.

Adeta hoş görü rüzgarı esen toplu nikah törenine Ermeni Kilisesi Vakıf yönetim kurulu ikinci başkanı Mihail Tabaş, Alevi Cemaati temsilcisi Şeyh Ali Akgöl, Bahai Dini Mahvil başkanı Veli Kara, İskenderun Müftü Vekili vaiz Abdulselam Porsuk, Süryani Cemaati Temsilcisi Edip Dağlıoğlu katılarak çiftlerin nikah şahidi oldu.

Mar-Der Başkanı Salih Bayar, "Dernek olarak maddi durumu yerinde olmayan ailelerimize toplu nikah töreni düzenliyoruz. Bu toplu nikanın düzenlenmesi ile nikahsız çiftlerimizin sayısı da her geçen gün azalıyor. Böylesi hayırlı işlere öncülük etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Mar-Der Başkanı Salih Bayar, gelinlik ile resmi nikaha gelen genç çiftler Gülay Örücü ve Murat Usta'ya da Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum