30 Haziran 2009

AK Partili Bayan Milletvekilleri Mardin’de Stres Attı

AK Partili bayan milletvekilleri son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi haline gelen tarihi kent Mardin’de çocukların konseri ile stres attılar.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifestres1.jpg
AK Partili bayan milletvekilleri son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin uğrak merkezi haline gelen tarihi kent Mardin’de çocukların konseri ile stres attılar.

Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Gönül Bekin Şahkullubey ve beraberinde bulunan 5 bayan milletvekili Mardin’in tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

Milletvekili olduklarına inanamadılar

AK Partili Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey Antik Kent Dara’da iki bin yıllık geçmişi olan zindanda 9 ve 14 yaşındaki iki çocuğun verdiği kemençe konseri ile coştu. Antik kenti gezmeye gelen milletvekillerine kemençe ve darbuka konseri veren 14 yaşındaki Mehmet Harman, kardeşi ile birlikte aldıkları bahşişleri okul harçlığı olarak sakladığını söyledi. Arkadaşları tatil yaparken, para kazanarak bir ders yılı harçlıklarını biriktiren Harman Kardeşler, kendilerini dinlemeye gelenlerin milletvekili olduğuna ise inanmakta zorluk çektiği gözlendi.

Mardin Belediyesi tarafından organize edilen, Mardin Valiliği ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen 'Mardin'de Değişim ve Gelecek Arayışı Uluslararası Sempozyumu' kapsamında Mardin'e gelen Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Trabzon milletvekili Safiye Seymenoğlu, Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ve Gaziantep Milletvekili Özlem Müftüoğlu'na Mardin ve ilçelerindeki tarihi mekânları gezdiren Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey tarihi kentte son yıllarda yaşanan huzur ve güven ortamının ardından yıldızının parladığını söyledi.

“Mardin’e pozitif ayrımcılık gösterecekler”

Bayan milletvekillerinin iki yıldan beri Mardin’i ziyaret etmek istediğini söyleyen Milletvekili Şahkulubey, "Mardin'in tarihi ve turistik önemi her geçen gün artıyor. Mardin'de yapılan sempozyumlar, seminerler ve tanıtımın ardından Mardin'in değişen yüzünü gösteriyor. Meclisteki bütün milletvekillerimiz Mardin’i gelip görmek istiyor. Her geçen gün bu ilginin artması sevindiricidir.”dedi.

Şahkulubey, bayan milletvekilleri ile birlikte Mardin’deki kadın dernek yöneticilerini de bir araya getirme fırsatı bulduğunu ifade ederek Mecliste bundan sonra yapılacak çalışmalarda Mardin’e pozitif yönde ayrımcılık yapılması konusunda kendilerinden destek alma sözü aldığını sözlerine ekledi.

Mardin’e ilk defa geldiğini Tokat Milletvekili Dilek Yüksel ise “Tarihi ve kültürel değerlere Mardin halkının ve meslektaşımız Gönül Bekin Şahkulubey’in sıcak ve samimi ilgisi eklenince hepimiz adeta büyülendik. Şimdiye kadar Mardin'e neden gelmediğimi kendime sordum. Bu kadar zengin değerlere sahip olan Mardin'i görmemek, gezmemek bir eksiklikti. Bu eksikliği giderdiğim için kendimde ruhani bir mutluluk hissediyorum.”diye konuştu.
Nezir Güneş

www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum