30 Haziran 2009

Mardin, Gönül Köprüsünde Yine İddialı

Geçtiğimiz yıl Gönül Köprüsü Projesi kapsamında İstanbul ve Samsun’dan 1300 öğrenciyi ağırlayıp projenin en memnun kalınan ili olarak seçilen Mardin önümüzdeki günlerde başkent Ankaralı öğrencileri ağırlayacak.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeg%C3%B6n%C3%BCl.jpg
Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği, ülkemizin 81 ilindeki farklı kültürden, farklı geleneklerden gelen öğrencilerin kaynaşmasını amaçladığı ve “Gönül Köprüsü” ismini verdiği proje bu yıl da devam ediyor.

Okulların kapanıp sınavların bitmesiyle beraber start alan proje kapsamında Mardin bu sene Ankaralı öğrencileri ağırlayacak.

Geçtiğimiz sene İstanbul ve Samsun’dan 1300 öğrenciyi ağırlayıp projenin en memnun kalınan ili olarak seçilen ve Gönül Köprüsü projesinin örnek ili seçilen Mardin, bu yılda çok iddialı görünüyor.

Gönül Köprüsünde hazırlıklar tamam…

Konuyla ilgili görüştüğümüz Gönül Köprüsü Projesi Mardin İl Koordinatörü ve Milli Eğitim Şube Müdürü Vasi Ete Gönül Köprüsüyle ilgili en ufak detayları bile düşünüp hazırlık ve planlamalarını yaptıklarını belirterek şu açıklamaları yaptı.

Bu sene Gönül Köprüsü projesi kapsamında ilimiz Mardin’e Ankara’dan 120 öğrenci gelecek. Aynı şekilde Biz de İzmir’e 120 öğrenci göndereceğimiz. Bunlarla ilgili bütün hazırlıklarımız tamamlanmış durumda. Misafir öğrenci, öğretmen ve idarecilerimizin burada kalacakları her anın planlaması yapılmış durumda.

Ete: Misafirlerimizin kalplerine Mardin yazacağız.

Tarihi kent Mardin’imizin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri barındıran farklı yerlerine yapacağımız gezilerimiz, etkinliklerimiz, Mardin’e özgü sürprizlerimizle ve büyük bir heyecanla konuklarımızı beklemekteyiz.

İnşallah bütün misafirlerimize Mardin’in cana yakınlığını, misafirperverliğini, içtenlini göstereceğiz. Bölgemize yönelik oluşan bütün olumsuz havayı dağıtıp, bütün yanlış bilgileri, önyargıları kırıp hepsinin yüreklerine Mardin’i silinmez harflerle yazmayı arzuluyoruz.

Bütün Mardinlilerin duyarlı olması lazım…

Bu anlamda Mardinli vatandaşlarımızın da duyarlılıklarını beklediklerini ifade eden Vasi Ete sözlerini şöyle sona erdirdi. “İnşallah bu yıl geçtiğimiz yılı da geride bırakacak ve Bütün Türkiye’de Mardin’in konuşulmasını sağlayacağız.”
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum