27 Haziran 2009

Arıcılara 2000 Ana Arı dağıtıldı


image
Mardin Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İl Özel İdaresi tarafından kabul edilen 'Ana Arı Temini' projesi kapsamında arıcılara 2 bin adet Kafkas ırkı ana arı dağıtıldı.

Mardin Tarım İl Müdürlüğü tarafından il genelinde Arı Yetiştiricileri Birliği'ne üye 200 arıcıdan her birine 10 adet olmak üzere toplam 2 bin Kafkas ırkı ana arı Tarım il müdürlüğü toplantı salonunda arıcılara dağıtıldı.

Tarım İl Müdürü Hasan Çebi yaptığı açıklamada, " Tamamen ücretsiz verilen bu hizmetler sayesinde vatandaşlarımızın hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Dağıtımı yaptığımız an arıların ildeki arıcılığa büyük katkı sağlayacağına inanıyorum Ana arı arıcılıkta koloni verimliliğini etkileyen en önemli girdilerden biridir. Arıcılıkta yüksek verim elde etmek, çeşitli faktörlerin yanı sıra nitelikli ve genç ana arı kullanımına bağlıdır. Ana arı kolonideki en önemli birey olup koloni verimliliği ve arıcının gelir düzeyi üzerine doğrudan etkide bulunur. Tek görevi olan yumurtlaması sayesinde koloninin sürekliliğini devam ettirir” dedi

Başarılı ve karlı bir arıcılık için damızlık değeri olan, kaliteli ve genç ana arıların kullanılmasının şar olduğunu vurgulayan Çebi “Kaliteli ve genç ana arı, diğer kovan içi ve kovan dışı şartlar da elverişli ise günde 2 bin adet yumurta yumurtlayabilir. Kalite ve yaşlılığa bağlı olarak ana arının yetersiz yumurtladığı her gün binlerce işçi arı ve sonuçta kilolarca bal kaybı demektir. Doğal şartlarda ana arının 3-4 yıl yaşayabilmesine rağmen ana arının her yıl ya da en geç her 2 yılda bir değiştirilerek genç ana arılarla çalışılması teknik başarılı arıcılığın en önemli kuralıdır" diye konuştu.
www.habermardin.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum