9 Haziran 2009

Bilge Köyü'nün sevilen imamına meslektaşlarından vefa

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/08/imam.jpg
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Ahmet Yıldız, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırıda hayatını kaybeden imam Kazım Ozan'ın ailesine, 15 bin TL'lik çeki teslim etti.

Gündoğdu ve Yıldız, sendika yöneticileriyle, Bilge köyünde 4 Mayısta nikah töreni sırasında meydana gelen saldırıda genç yaşta yaşamını yitiren 44 kişiden imam Kazım Ozan'ın Beypazarı'ndaki ailesini ziyaret ederek, baş sağlığı dileğinde bulundu.

Ahmet Gündoğdu, ziyaretteki konuşmasında, Türkiye çapında görev yapan sendikanın tüm üyelerine ferdi kaza sigortası yaptırıldığını belirterek, Kazım Ozan'ın ailesine bu sigorta kapsamında ödeme yapıldığını bildirdi.

Gündoğdu, imam Kazım Ozan'ın örnek bir insan olduğunu belirterek, ''İslam'ın sevgi ve barış dini olduğunu anlatmak için memleketinden, ailesinden uzakta, görevi başında hayatını kaybeden genç imamımız, yaptıklarıyla hepimize örnek oldu'' dedi.

Aynı zamanda Diyanet-Sen üyesi olan Kazım Ozan'ın yaptıklarıyla gurur duyduklarını ifade eden Gündoğdu, genç imamın sorumluluk duygusuyla hareket ederek, köyündeki çocukların geleceği için çalıştığını belirtti.

Ozan'ın halk ile iç içe olduğunu kaydeden Ahmet Gündoğdu, ''Geride kalan Kazımlar, onun çalışmalarını kaldığı yerden devam ettirecekler'' diye konuştu.

Memur-Sen'e bağlı Diyanet-Sen Başkanı Ahmet Yıldız ise genç imamın büyük bir hizmet aşkıyla çalıştığını dile getirdi.

Özel bir sigorta şirketiyle anlaşarak sendika üyelerine ferdi kaza sigortası yaptıklarını kaydeden Yıldız, şöyle dedi:

''Bu para şehidimizi bize getirmez, saçının telini bile karşılamaz, ancak geride kalanların sıkıntılarına bir nebze çare olur. Kazım Ozan, kendini din hizmetlerine verdi. Görev yaptığı yerde köylünün dilini öğrenerek onlara Kur'an-ı Kerim öğretti, dini anlattı. Gencecik bir oğlumuzu kaybetmemiz bütün camiayı yasa boğdu. Şehidimizin ailesinin yanında olacağız. Kazım Ozan'ın kardeşlerinin eğitimine de katkı sağlayacağız.''

Kazım Ozan'ın ailenin tek erkek çocuğu olduğunu kaydeden Yıldız, genç imamın bir yandan imamlık yaptığını, bir yandan da Açıköğretim Fakültesi İktisat Bölümü ve ilahiyat ön lisans programını bitirdiğini söyledi.

-''BİR DİN ADAMININ NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ GÖSTERDİ''-

Ahmet Yıldız, Ozan'ın görev yaptığı köyde de çocukları okumaya teşvik etiğini ve çocuklarını okula göndermeleri için aileleriyle görüştüğünü kaydetti.

Kazım Ozan'ın tayininin Bolu'nun Kıbrısçık ilçesine çıktığını belirten Yıldız, genç imamın Bilge köyünden ayrılma imkanı olmasına rağmen, yöre halkına duyduğu sevgi nedeniyle son ana kadar görevinin başında kaldığını ve görev başında şehit edildiğini kaydetti.

Beypazarı Kaymakamı Hikmet Aydın da meslektaşlarını Ozan'ın ailesinin yanında görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Aydın, ''Diyanet-Sen'in çalışanlarına ferdi kaza sigortası yapması örnek bir uygulama. İmam Kazım Ozan, 22 yaşında başlayıp 2 yıl sürdürdüğü görevi sırasında bir din adamının nasıl olması gerektiğini en iyi şekilde gösterdi. Onun acılı ailesine sahip çıkmak hepimizin görevi'' diye konuştu.

Baba İzzet Ozan ise sendika görevlilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Gündoğdu ve Yıldız, 15 bin TL'lik çeki baba İzzet Ozan'a verdi. Sendika yetkilileri, daha sonra Kazım Ozan'ın Beypazarı Şehitliği'ndeki mezarını ziyaret etti.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum