21 Haziran 2009

Danimarkalı Gurbetçilerden Bilge Köyü'ne Destek

Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyü'nde düzenlenen hain saldırıda ailesini kaybeden çocuklar için Kopenhag'da bir yardım konseri düzenlendi.
http://www.haberler.com/haber-resimleri/865/danimarkali-gurbetcilerden-bilge-koyu-ne-dest-1698865_o.jpg
Danimarka Türkiye İş Adamları Derneği (DATİAD) ve Türkiye'nin Kopenhag Konsolosu Osman Fikri Kocabaş'ın ortak çalışmalarıyla düzenlenen yardım konserinde Şükriye Tutkun, Bedirhan Gökçe, İlkim Karaca, Kemal Kutlu ve Zeki Sadık sahne aldı. Bütün geliri Bilge Köyü çocuklarına bağışlanacak olan gecede yaklaşık 15 bin Euro toplandı. Yardım amaçlı gecede Konsolos Osman Fikri Kocabaş'ta izleyenlere minik bir sürpriz yaparak sahne alarak Şükriye Tutkun ve Kemal Kutlu eşliğinde hem çaldı hem desöyledi. Performansıyla izleyicilerin beğenisini kazanan Konsolos Osman Fikri Kocabaş gecede üç şarkı seslendirdi. Tatilde %50 indirim için son gün. Kaçırmayın!

44 kişinin hayatını kaybetmesine ve 3 kişinin ağır şekilde yaralanmasına neden olan katliamın ardından Bilge Köyü'nde pekçok çocuk ya annesini ya babasını ya da ikisini birden kaybetmişti. Katliamdan sonra yardım kuruluşları harekete geçmiş ve çocuklara sahip çıkmak ve katliamında yakınlarını kaybedenlerin yaralarını sarmak için çeşitli organizasyonlar düzenlemişti. Danimarka'da yaşayan duyarlı girişimcilerde düzenledikleri anlamlı yardım konseriyle Bilge Köyü'nde ailesini kaybeden çocukların acılarını paylaştığını göstermiş oldu. "Bilge Köyü çocukları için el ele" sloganıyla yola çıkan girişimciler Danimarka'da yaşayan yüzlerce gurbetçiyi Kopenhag'ın Alberslund Bölgesindeki konser salonuna toplamayı başardı. Giriş ücretinin 100 kron (yaklaşık 25 YTL) olduğu geceye yedi yüzden fazla kişi katıldı.

SANATÇILAR DİNLEYENLERİ MEST ETTİ

Hiçbir ücret talep etmeden Türkiye'den Danimarka'ya kadar gelerek yardım konserine katılan sanatçılar yaptıkları açıklamalarda Bilge Köyü çocukları için düzenlenen böylesi anlamlı bir gecede yer aldıkları için mutluluk duyduklarını söyleyerek izleyicilerin gönlünü kazandı. Tutkun yaptığı açıklamada, "Kendi geçmişimden dolayı çocuklara karşı çok duyarlıyım. Konu çocuklar olunca hiç tereddüt etmeden geldim. Sizler de salonu doldurmuşsunuz. Lütfen bağışlarınızı da eksik etmeyin" dedikten sonra gecenin organizatörlerine ve sponsorlarına teşekkür etti. Bedirhan Gökçe ise, "Siz buradan Mardin'e dertlendiniz ya! Emin olun yarın bir gün sizinde başınız sıkışsa sizin de yerinize hiç ummadığınız yerden dertlenen birileri olur" dedi. Daha önce Kuzey Avrupa Türkçe Olimpiyatları Finalinde jüri üyesi olmak için Danimarka'ya gelmiş olan İlkim Karaca hem okuduğu duygusal şiirlerle hem de harika sunuculuğuyla izleyenleri mest etti. İzleyicilere Danca, "Sizi seviyorum" diyen İlkim Karaca hayırsever izleyicilerden tam not aldı. Kemal Kutlu, geceye kemanıyla katılan ve seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla izleyicilere güzel anlar yaşatan Zeki Sadık, müzisyen Adem Aydın ve Ruhi Yükcü izleyicilerin beğenisini kazandı.

Gecede ayrıca Konsolos Osman Fikri Kocabaş Bey'in eşi Ebru Hanım tarafından hazırlanan elişi işlemelerle süslü bir porselen ile işlemeli bir çay tepsisi açık arttırma usulüyle satışa çıkarıldı. Eserlerden biri Danimarka'nın tanınmış iş adamlarından Abdullah Karacan tarafın 20 bin Krona diğeri adını açıklamak istemeyen bir hayır sahibi tarafından 33 bin Krona satın alındı. Gecenin Organizatörleri DATİAD Genel Koordinatörü Nail Ad ve Konsolos Osman Fikri Kocabaş, Cihan'a yaptıkları ortak açıklamada, "Geceden elde edilen bütün gelirlerin Dışişleri Bakanlığı Dayanışma Derneği tarafından Bilge Köyü çocukları için açılacak bir banka hesabına yatırılacağını" ifade etti. Sözlerine, "Çocuklar için elle tutulur, gözle görülür bir şeyler yapmak istedik" diye devam eden ikili organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

SPONSORLARA ANLAMLI PLAKET

Mazıdağı Katliamında ailesini kaybeden çocuklar için düzenlenen geceye Danimarka'da faaliyet gösteren pek çok firma sponsor oldu. Organizatörler aralarında; Türk Hava Yolları, Zaman Gazetesi, Rosen Derneği, OK Plus, Nonstop, Royal Düğün Salonu, Salik Skolen, Hünkar Restoran, Şafak Kitchen gibi önemli firmaların temsilcilerine hazırladıkları plaketleri sundu. DATİAD Genel Koordinatörü Nail Ad ve Konsolos Osman Fikri Kocabaş tarafından hazırlanan hediyelerini alan sponsorlar yaptıkları konuşmalarda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum