9 Haziran 2009

Engelsiz Bir Türkiye İçin El Ele Paneli Mardin’de Yapıldı.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/elelepaneli.gif
Başbakanlık himayesinde yürütülen Engelsiz Türkiye Projesi’nin, Engelsiz Bir Türkiye için hep birlikte el ele paneli Atatürk Kültür Merkezi toplantı salonunda düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sinevizyon gösterisiyle başlayan Panele, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Engelsiz Türkiye Projesi”nin Paneline Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı Daire Başkanı Abdulkadir Anaç, Vali Yardımcısı A. Ferhat Özen, ilçe kaymakamları, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Engelsiz Türkiye Projesinin temel amacının, kamu, yerel yönetim idarecileri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının özürlüler kanunu ve ilgili mevzuatı konusunda doğru bilgilendirilerek, uygulama sürecinde ortaya çıkan sorunları gidermek ve düzenlenen konferanslar ve medya kanalıyla özürlü bireyler, yakınları ve tüm toplumda özürlülük konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturmak olduğunu belirten Özürlüler Dairesi Başkanı Anaç; hiçbir gerekçeyle özürlülerin eğitim alması engellenemez.

Özürlü çocuklara, gençlere ve yetişkinlere, özel durumları ve farklılıkları dikkate alınarak, bütünleştirilmiş ortamlarda ve özürlü olmayanlarla eşit eğitim imkânı sağlanmalıdır. Ülkemizin toplam nüfusunun %12,29’sı yaklaşık 8,5 milyon insanı özürlüdür. bu özürlü oranlarının %34’de ilkokulu mezunudur. Özürlü üniversite öğrencilerinin öğrenim hayatlarını kolaylaştırabilmek için Yükseköğretim Kurulu bünyesinde araç-gereç temini, özel ders materyallerinin hazırlanması, özürlülere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanmasının temini gibi konularda çalışma yapmak üzere Özürlüler Danışma ve Koordinasyon Merkezi kuruldu” dedi.

Panelde ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı, İş-Kur ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yetkilileri de özürlülerin eğitimi, bakım ve istihdamı konularında katılımcıları bilgilendirdiler. Panel soru-cevap bölümünün ardından, Köy ve Mahalle Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Özürlü Bireyler ve ailelerine verilecek panelin ikinci oturumuna geçmek üzere sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum