22 Haziran 2009

GSM'de rekabet mağazalara sıçradı

http://medya.zaman.com.tr/2009/06/22/cep.jpg
GSM operatörleri, bedava kontör ve dakikadan sonra özellikle giyim sektöründe yapılan alışverişlerde yüzde 50'ye ulaşan indirim rekabetine girdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, numara taşınabilir imkanı tanınmasından sonra müşterisini kaybetmek istemeyen, rakip firmadan abone kapmaya çalışan GSM operatörleri arasında yaşanan rekabet tüketiciye olumlu yansıyor.

Bugüne kadar bedava kontör ve dakika veren, belirli günlerde bedava konuşma imkanları tanıyan operatörler, müşterilerine anlaşmalı oldukları firmalarda indirim olanağı da sunuyor.

Bir operatör firmasının aboneleri, anlaşma sağlanan ülkenin önemli giyim firmalarından alışveriş yapmaları durumunda yüzde 50 indirim, bazılarında ise 150 lira alışverişe 50 liralık hediye çeki alıyor.

Diğer firmanın aboneleri ise bu rekabet içinde otomobilden elektroniğe, uçak biletinden giyime kadar birçok sektörde değişen oranlarda indirim imkanından yararlanıyor.

Firma, anlaşmalı firmalardan yapılan alışveriş ve hizmet alımlarında, uçak biletlerinde yüzde 10, otomobil satışlarında yüzde 5, giyimde yüzde 20, gözlüklerde yüzde 25, bilgisayarda yüzde 10 indirim sağlarken, tatil, fast food, spor giyim, kargo, otellerde birçok cazip imkanlar tanıyor.

Tüketiciler Birliği yetkilileri ise bu kampanyaların tüketiciyi alışverişe yönlendirmenin, ürün pazarlamanın farklı bir yöntemi olduğunu belirterek, ''Tüketicilerin bu tür alışverişe özendirici kampanyalara dikkat etmesi gerekiyor. Yüzde 50 indirim bile sağlansa fiyatlar kontrol edilerek alışveriş yapılmasını öneriyoruz'' dedi.
www.zaman.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum