18 Haziran 2009

İlk Cezayı Oturduğu Apartmana Kesti

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, başlattığı temizlik kampanyası kapsamında kurallara uymadığı gerekçesi ile oturduğu apartmanın kapıcısına 62 TL para cezası kesti

http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifecezac.jpg
Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, göreve geldiği günden beri imza attığı farklı uygulamalardan bir yenisine daha imza attı.

Bir süre önce Mardin Belediyesinin başlattığı temizlik kampanyası kapsamında vatandaşları temizlik konusunda kurallara uymaları yönünde uyan AKP’li belediye başkanı Beşir Ayanoğlu, ilk çevre cezasını oturduğu apartmanın kapıcısına kesti. Sabah saatlerinde belediyeye gitmek üzere evden çıkarken çöpleri çöp kutusu yerine yere atan kapıcısını gören Ayanoğlu, Belediye Temizlik
İşleri Müdürlüğü’ne ceza kesin talimatı verdi. Böylece Başkan Ayanoğlu, göreve geldiğinde ilk çevre cezasını kendi oturduğu apartman kapıcısına kesmiş oldu.

Çöpleri, çöp kutusu yerine yere atmasından dolayı çevreyi kirletmekten ceza verilen Muslu Apartmanı kapıcısı Ragib Basınç yediği cezanın şokunu yaşarken ilk defa böyle bir cezanın kesildiğini hem duyduğunu hem de yaşadığını söyledi.

Hizmet ettiği apartmanda ikamet eden belediye başkanının kendisine böyle bir ceza vereceğini beklemediğini de dikkat çeken Ragib Basınç “Bu ceza beni şok etti. Gerçekten başkanımız çok farklı, diğerlerine benzemiyor. Temizlik konusunda duyarlı olduğunu biliyorum ama apartmanımızda oturduğu için bir şey demez diye düşünmüştüm ama yanılmışım.”dedi.

Mardin Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu ise kendi yönetimi döneminde kimseye ayrıcalık tanımayacağını ifade etti. Kimsenin suç işleme ayrıcalığının olmadığı gibi kimsenin çevreyi kirletmeye hakkınında olmadığını söyleyen Ayanoğlu, “Kendi oturduğum apartman olsa bile ceza kesmekten çekinmem.Temizlik konusunda bir seviye yakalamak zorundayız.Halkımızın temizlik konusunda daha duyarlı olmasını rica ediyorum.”diye konuştu.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum