18 Haziran 2009

Toz bulutu Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Mardin’de toz fırtınasının etkisiyle hava sararırken, görüş mesafesinin de düşmesi nedeniyle araçların gündüz saatlerinde trafikte farlarını yakmak zorunda kaldığı gözlendi.
http://img.internethaber.com/news/85627.jpg
Suriye üzerinden gelen toz bulutu Güneydoğu illerini etkisi altına aldı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Güneyden esen şiddetli rüzgarın getirdiği kum ve toz fırtınası özellikle Mardin, Şanlıurfa, Batman ve ilçelerinde etkili oluyor.

Bölgede sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan toz fırtınası hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yoğun toz nedeniyle gökyüzü kül rengine bürünürken, güneş ışıkları ise etkisiz kaldı.

Mardin’de toz fırtınasının etkisiyle hava sararırken, görüş mesafesinin de düşmesi nedeniyle araçların gündüz saatlerinde trafikte farlarını yakmak zorunda kaldığı gözlendi.

Yetkililer, toz bulutunun uzun süre etkili olmasının beklenmediğini söylerken tozdan en çok yaşlılar, çocuk ve solunum sorunu olan hastalar olumsuz etkileniyor.

Mardin Sağlık İl Müdürü Mehmet Derviş, dışarıya çıkmak zorunda kalan bu grupların maske takmalarının yararlı olacağını söyledi. Derviş, astım, kalp ve solunum yolu hastalığı bulunanlar ile yaşlılarında toz bulutu havasına dikkat etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu arada toz bulutunun önlenmesi için çalışma başlatılmasını isteyen Mardin Çevre Ekoloji ve Yaban Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Nusret Çakar ise temizlenmiş mayınlı alanlara tozu tutabilme özelliği olan yüksek ağaçların dikilmesi gerektiğini söyledi. Çakar, iki günden bu yana devam eden toz fırtınalarının değişik yer ve dönemlerde doğaya insan eli ile müdahale sonucu ortaya çıktığı gerçeğini göz önünde bulundurmak gerektiğini ifade etti.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum