13 Haziran 2009

Kalpazanların sahte banknotla YTL fırsatçılığı

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/27669.jpg
Yeni Türk Lirasının (YTL) 31 Aralıkta tedavülden kalkacak olması nedeniyle kalpazanların ellerindeki sahte banknotları piyasaya sürerek eritmeye çalıştıkları bildirildi.

AA muhabirinin Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, son dönemde kalpazanlar tarafından yurt genelinde çok sayıda sahte YTL banknotlar, piyasaya sürülmek isteniyor.

Bunun, YTL'nin 31 Aralık 2009'da tedavülden kalkacak olmasından kaynaklandığını belirten yetkililer, ''Kalpazanlar YTL'nin 6 ay sonra tedavülden kalkacağı, TL'yi de ciddi anlamda güvenlik önlemi olduğu için basamadıklarından ellerindeki sahte YTL'lik banknotları piyasaya sürüyorlar. 6 aylık zamanı fırsata dönüştürmeye çalışıyorlar'' dediler.

Özellikle son 6 ayda vatandaşlardan sahte banknotlara karşı dikkatli olmalarını isteyen emniyet yetkilileri, şu uyarılarda bulundular:

''Kalpazanlar bu süreçte bastıkları paraları eritmeye çalışacaklar. Daha fazla piyasaya sürmek isteyecekler. Bu kişiler, paraları piyasaya sürerken pazar yerleri, otobüs terminalleri, tren garları, dolmuş ve taksi indirme ve bindirme yerleri, kalabalığın yoğun olduğu büfeler, bayileri tercih ediyorlar. Bu tür yerlerde vatandaşlar alışverişlerde parayı kontrol etme fırsatı bulamıyor. Dolayısıyla da kalpazanlar emellerine ulaşmış oluyor.''

Kalpazanların özellikle 20 ve 50 YTL'lik banknotları daha fazla piyasaya sürmek için uğraş verdiklerini kaydederek, şu bilgileri verdiler:

''100 YTL'lik banknot değer olarak fazla olduğu için vatandaşlarımız daha titiz davranmaya gayret ediyor. Bu nedenle kalpazan 100 YTL'lik banknota fazla rağbet göstermiyor. Ancak 20 ve 50 YTL'lik banknotlara vatandaşlarımız fazla dikkat etmiyor. Bu nedenle kalpazanların ilk tercihi 20 ve 50 YTL'lik banknotlar oluyor. Her ne olursa olsun vatandaşımız eline aldığı parada en küçük bir şüphe yaşadığı an hemen '155 Polis İmdat' hattını arasın. İhbar üzerine ekiplerimiz en kısa sürede vatandaşın bulunduğu bölgeye giderek parayı inceler ve gerekli işlemlerini yapar.'
www.haber7.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum