14 Haziran 2009

Mardin Artuklu Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/mau.gif
Kuruluşundan beri birçok büyük başarılara imza atan Mardin Artuklu Üniversitesi İlk Mezunlarını verdi.

Artuklu Üniversitesinin 2008-2009 eğitim- öğretim yılı mezunları için Artuklu Üniversitesi salonunda düzenlenen Mezuniyet törenine Artuklu Üniversitesi Rektörü Serdar Bedii Omay, Vali Vekili Yavuz Selim Süzer, Üniversitenin Öğretim Üyeleri , mezun olan öğrencilerin yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Yıllarca inançların bir arada yaşadığı, uygarlıkların buluştuğu Mardin’in Artuklu Üniversitesinin kurulmasıyla sosyal değişim ve gelişim gösterdiğini ifade eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Omay “ Öğrencilerimizin mezun olduğu bugün çok sevinçliyim, gurur duyuyorum. Üniversitemiz genç ve çok yeni bir Üniversite olmasına rağmen kuruluşundan bu yana çok önemli ve başarılı çalışmalara imza atmıştır. Üniversitemizin Genç Sosyal Bilimleri bölümü özellikle Bilge Köyünde yaşanan olaylarda çok önemli bulgu ve tespitlerde bulunmuşlardır. Mezuniyet törenimiz hepimize hayırlı olsun” dedi.

Artuklu Üniversitesinin 2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı itibarıyla düzenlenen “Mezuniyet Töreni”nde Bilgi çağının en büyük sermayesi yetişmiş insan olduğunu belirten Vali Vekili Süzer; “ Üniversitemizin İlk mezunlarını vermesi son derece gurur verici bir durumdur. Ülkemiz genç nüfus potansiyeli yüksek bir insan gücüne sahip, bu potansiyeli iyi değerlendirerek atılıma geçmesi, ülkemizi muassır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaktır. Tek başına genç nüfus, kendiliğinden bir güç değildir. Ancak iyi eğitilmiş bir gençlik, güçlü bir potansiyel oluşturabilir. Bunun için üniversiteler toplumun kalkınma motorları olarak büyük öneme sahiptirler. Bu manada Ülkemizin geleceği olan gençleri yarınlara büyük bir özveriyle hazırlayan tüm öğretim üyelerine teşekkür ediyorum.”dedi

Mezun olan öğrencilere seslenen Vali vekili Yavuz Selim Süzer şöyle devam etti “Sizler Mardin Artuklu Üniversitesi’nde edinmiş olduğunuz bilgi ve birikimin uygarlığını, ışığını, bilimini, hayatınız boyunca unutmayarak taşıyın, uygulayın ve çevrenize aşılayın. Ülkemizin geleceğin gençleri olarak, bundan sonra sizler daha üretken ve daha çalışkan olmak zorundasınız. Çalışma hayatınızda göstereceğiniz her yeni başarı, sizleri daha da yüceltecek ve bizleri mutlu edecektir” diye ifade etti.

Konuşmalardan sonra protokol üyelerince Mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Öğrenciler keplerini havaya atarak mutluluk ve sevinç gösterisinde bulundular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum