12 Haziran 2009

Mardin KESK Kadın Platformu'ndan Basın Açıklması

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/2007/03/kesk.jpg
Mardin KESK Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Sekreteri Özgül Köse, 15 gündür işyerlerinde kreş ve bakım üniteleri açılması, doğum izinlerinin arttırılması, ebeveyn izni yasasının çıkması için imza topladıklarını belirtti.
İşyerlerinde daha önce pantolon giyemediklerini, doğum izinlerinin 12 hafta olduğunu söyleyen Eğitim-Sen Şube Sekreteri Köse, "Aslında bizler bu mücadeleyi yaklaşık 20 yıldır veriyoruz ve haklarımızı elde edene kadar da vermeye devam edeceğiz. Biz kadınlar yılmadık, mücadele ettik ve kazandık. Artık pantolon serbest, doğum iznimiz 16 hafta. Ve şimdi sıra ilk olarak tek tek kapatılan, kapatılması için her türlü açıktan ve gizliden yasal düzenlemeye başvurulan işyeri kreşlerimizde. Türkiye'de resmi verilere göre, 19 milyon çalışabilir durumdaki kadınlar 11 milyonu çalışma yaşamına dahil. Vardiya usulü çalışan hastanelerde, havalimanlarında ise kreş ve bakım ünitelerinin tüm gece açık olmasını bırakın, çalışanların çocuklarını bırakacak tek bir odası bile yok. Bu nedenle biz KESK'li kadınlar, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) bebeğin 6 aylık oluncaya kadar anne sütüyle beslenmesi şartı göz önünde bulundurulmasını ve ülke çalışma koşulları esas alınarak; 0-6 yaş grubu çocuklar için en az 50 çalışanın bulunduğu işyerlerinde 50'den az çalışanın bulunduğu işyerleri için çalışma alanına yakın ortak ücretsiz ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yönetmeliğine uygun bebek bakım üniteleri ve kreşler açılmasını talep ediyoruz. Gece çalışması olan ve vardiyalı işyerlerindeki kreşlerin 24 saat açık olacak biçimde düzenlenmesini talep ediyoruz" dedi.
www.mardinnethaber.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum