12 Haziran 2009

Dünya Entellektülleri Mardin'e Geliyor

http://www.mardinnethaber.com/userfiles/image/be%C5%9Fir%20b%C5%9Fk.jpg
Mardin Belediyesi "Mardin'de Değişim ve Gelecek Arayışı" adı altında düzenleyeceği uluslararası sempozyumla dünya entelektüellerini ilde buluşturacak.
27-28 Haziran tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan sempozyum, katılımcı profili ve sayısı açısından şu ana kadar Mardin'de düzenlenecek en büyük sempozyum olma özelliği taşıyor. Bilge köyünde gerçekleşen katliamın kötü etkilerini silmeyi amaçlayan sempozyuma Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim adamları katılıyor. Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Sempozyuma katılacaklardan Fehmi Huveydi, Parvez Manzoor, Ali Bulaç, Sami Selçuk ve diğer değerli katılımcıların isimlerini duymak bile beni heyecanlandırıyor. Mardinlilere bir fikir ziyafeti çekeceğiz. Halkımızın bu sempozyuma katılımının yüksek olacağını umuyoruz'' dedi.
Ayanoğlu, sempozyumun hazırlığı için belediyede deneyimli bir ekibin yoğun olarak çalıştığını belirterek, "Mardin tarihinin en büyük organizasyonunu gerçekleştireceğiz ve tüm dünyada, Mardin'i barış ve hoşgörüsüyle gündeme getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum