13 Haziran 2009

Mardin Valisinden Haseki Valisine Nezaket Ziyareti.

http://www.mardin.gov.tr/haber/resim/suriyeziyaret09.gif
Mardin Valisi Hasan Duruer, görevine yeni başlayan Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki Valisi Muazza Necip Sellum’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Suriye’ye giden Mardin Valisi Hasan Duruer, Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, İl Emniyet Müdürü Serdar Meriç, 4 ncü Hudut Alay Komutanlığından Binbaşı Kemal Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Kadri Keleş, İşadamları ve beraberindeki heyeti, Nusaybin sınır kapısında Suriye Arap Cumhuriyeti Haseki Valisi Muazza Necip Sellüm, Emniyet Müdürü Yasır El Şufi, İl Meclis Başkanı Salıh El Huveyce, Kamışlı Kaymakamı Abdulbasıt Abdullatif, Askeri Erkan Ali Debbap, Ahmet Fırat Dayb ve Nasr Mustafa, Haseki İl Meclisi Başkanı Mühendis Kays El Muzil, Özel Kalem Müdürü Eymen El Abbas ve beraberindeki heyet tarafından sıcak bir şekilde karşılandılar.

Nusaybin Sınır kapısında El Haseki Valisi Sellum ve beraberindeki kalabalık heyet tarafından karşılanan Mardin Valisi Duruer ve beraberindeki heyete Kamışlı “Tilal”da kahvaltı verildikten sonra Haseki Valiliğine geçildi.

Haseki Valisi Makamında yapılan nezaket ziyareti görüşmelerinde ortak tarihi, ortak kültüre sahip komşu iki kardeş ülke aradaki sınırın telden ibaret olup, gönüllerde sınırın olmadığını belirten Vali Hasan Duruer; “ Bu nezaket ziyaretimiz ilimizde yaşanılan üzücü olaydan dolayı biraz gecikmiş bir ziyaret oldu. Yeni göreviniz hayırlı olsun. Hayırlı en güzel hizmetlere imza atacağınıza inanıyorum. Dostluğumuz bakidir. Burada bulunmaktan ve sizi görmekten mutluyuz. Ortak kültürü, ortak tarihi paylaşan Haseki Vilayetiyle komşu dost ve kardeş ülkeleriz, her konuda işbirliği içinde karşılıklı tecrübelerden, faydalardan yararlanmaya hazır olduğumuz ifade etmek isterim. Kültürel, Sosyal, Ticari faaliyetler arzu ettiğim konulardır. Habur sınır kapısının alternatifi olduğunu düşündüğümüz Nusaybin Sınır Kapısının hizmete girmesiyle iki komşu ülke arasında ticaretimiz attıracaktır. Arzu ederim ki karşılıklı mal alalım, mal satalım. İhracatımız 450 milyon dolardır, temennim bu hergün artarak katlanmasıdır.. Haseki Valisi Sayın Muazza Necip Sellum’u Mardin’de en kısa zamanda ağırlamak istiyoruz. ”dedi.

Mardin’in Bilge köyünde yaşanan olaydan son derece üzgün olduğunu belirten baş sağlığı ve geçmiş olsun dilerinde bulunan Haseki Valisi Muazza Necip Sellum; “ Mardin Valisini ve beraberindeki heyeti aramızda görmekten son derece memnun oldum, böyle ziyaretlerin tekrarlanmasından yanayız. Burada yaşayan birçok vatandaşımızın Türkiye’de Mardin’de akrabaları vardır. Türkiye- Suriye arasındaki ilişkiler gayet iyidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın Suriye’yi ziyaret etmelerinin ilişkilerimizin ne kadar dostane ve iyi olduğunun bir kanıtıdır. İki ülke arasındaki ilişkiler gerek siyasi, İktisadi, Kültürel, Ticari ve her alanda daha derin bir şekilde ilerlemesi ve yatırım yapılmasından yanayız. Bizler ayrı ülkelerin kardeşleriyiz. Türkiye bizim için AB’ye bakan kapımız penceremizdir” dedi.

Yerel ekonomik kalkınmayı Haseki Belediyesi ile karşılıklı ilişkiler için karşılıklı tecrübelere dayanak yapabileceklerini ifade eden Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu “Ortadoğu’da yaşayan halklar olarak bir birimizle ticaret yapmak ve çıkarlarımızın aynı olması gerektiğine inanıyorum”dedi.

Her iki ülke heyeti tarafından Suriye – Türkiye kardeşlik bahçesinde fidan dikildi. Yapımına devem edilen Kültür Sarayı ve son derece modern olan İplik fabrikası ve çarşı gezildi. Vali Hasan Duruer onuruna verilen öğle yemeğinden sonra karşılıklı hediyeler verilip Suriye’den Mardin’ e dönüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum