18 Haziran 2009

Mardin’de Uluslararası Film Festivali Heyecanı

20 - 26 Haziran tarihlerinde Mardin’de yapılacak, ana teması senaryo olan Türkiye’nin ilk ve tek film festivali SineMardin, bu yıl Suriye sinemasını konuk ediyor.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifesinemar.jpg
Dört yıl önce sinemasız kentin film festivali olarak başlayan SineMardin Film Festivali, bu yıl ilk defa uluslararası bir düzeyde düzenlenecek.

Türkiye’deki ilk ve tek senaryo odaklı film festivali olan SineMardin, vizyon ve vizyon öncesi
film gösterimlerinin yanı sıra sınırın ötesinden tanıdık ama bilinmeyen bir coğrafyayı konuk ediyor.

Mardin Sinema Derneği ile New York Merkezli bir sanat kurumu olan ArteEast ve Şam Drama Yüksek Okulu işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “Arap Sinemasına Bakış” temalı Bölümde Çağdaş Suriye sinemasından seçkiler Mardinli sinemaseverlerle bulusacak. Programa, yönetmen ve yapımcı Ossama Muhammad, Noma Orman, Orwa Nyrabia, Anmar Hijazi ve Suriyeli genç sinema öğrencilerinin yanı sıra senarist ve yazar Khaled Khalifa katılacak.

SineSen ve Senaryo Yazarları Dernegi (SENDER) tarafından gerçekleştirilecek Konferanslarda her iki ülkede ortak senaryo üretimi üzerine taktik ve stratejiler tartışılacak. “Başkasının Acısını Anlamak” adıyla gerçekleştirilecek konferansta ise küreselleşme sürecinde toplum odaklı senaryo üretimi sinema sosyolojisi üzerinden tartışılacak.

Konferansa Tül Süalp, Nedim Süalp, Celal Çimen, Necla Algan, Yıldırım Türker, Burçe Çelik ve Hüseyin Kuzu katılacaklar.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum