5 Haziran 2009

Vali Duruer'den Vatandaşlara 'Çevreye Duyarlı Olun' Mesajı

Mardin Valisi Hasan Duruer, Vatandaşlardan, Tarihi Kentin Çevre Temizliğine Duyarlı Olmalarını İstedi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifevduruer.jpg
Mardin Valisi Hasan Duruer, vatandaşlardan, tarihi kentin çevre temizliğine duyarlı olmalarını istedi.
Vali Duruer, Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, doğanın insanlara sunduğu kaliteli yaşama karşılık, bilerek veya bilmeyerek insanların verdiği zararın geri dönüşümü, dünyayı ve üzerindeki canlıları tehdit ettiğini vurguladı.

Çevreye verilen zararı en aza indirgeme sorumluluğunun insanlara ait olduğunu ifade eden Vali Duruer, bunu yerine getirmenin en kolay ve ekonomik yönteminin ise ağaç dikerek, doğanın kendisini onarmasına katkı sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Duruer, mesajında şunları kaydetti: "Hızlı nüfus artışı, plansız sanayileşme ve kentleşme, dünyanın akciğeri olan ormanların yok edilmesi gibi faktörler önemli çevre sorunlarını da beraberinde getirmiştir. Bunun sonucu olarak da, kirlenen hava, su, toprak ve diğer doğal ortam canlılar için zararlı olabilecek boyutlara ulaşmıştır. Çevre sorunlarının aşılmasında devlete olduğu kadar, bireylere de önemli sorumluluklar düşmektedir. Etkilerini her gün yakından hissettiğimiz çevre sorunlarına herkesin ilgi göstermesi ve üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi, insanlık ve yurttaşlık görevidir. Unutmayalım ki, yaşadığımız çevreyi kirletmek; yaşadığımız çevreyi tüketmek ve yok etmek anlamına gelmektedir. Çocuklarımıza, en büyük miras olan, yeşil ve güzel bir çevre bırakmak zorundayız."
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum