3 Temmuz 2009

Transit Sınır Kapısı Ortadoğu Ticaretinde Önemli Rol Oynayacak

Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, İlçede Yapılacak Transit Sınır Kapısının Ortadoğu Ticaretinde Önemli Rol Oynayacağını Söyledi. Gemici, Kapının Ekonomiye Olumlu Katkı Sağlayacağını ve Birçok Büyük Firmayı İlçeye Çekeceğini Kaydetti.
http://www.vatso.org.tr/icerik/ana/19322.jpg
Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, ilçede yapılacak transit sınır kapısının Ortadoğu ticaretinde önemli rol oynayacağını söyledi. Gemici, kapının ekonomiye olumlu katkı sağlayacağını ve birçok büyük firmayı ilçeye çekeceğini kaydetti.

Kaymakam Yücel Gemici, açıklamasında, kapının yapılması için prosedürün devam ettiğini ve Türkiye ile Suriye heyetlerinin bir araya gelerek tekrar mutabakata vardığını anlattı. Gemici, Suriye'nin kapı inşaatına Ağustos ayında başlayacağını belirtti. Gümrük Müsteşarlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Gemici, bu çalışmalar bitiğinde Türkiye tarafında da inşaat yapım çalışmalarına başlanacağını vurguladı.

Gemici, "Türkiye ile Suriye heyetleri bir araya gelerek kapı ile ilgili bir sorun yaşanmadı. Fiziki inşaata başlanması için herhangi bir sorunun olmadığı tespit edildi. Projeler karşılaştırıldı ve teknik olarak proje uygunlukları sağlandı. Teknik ve fiziki olarak bir sıkıntı yok. Prosedür işliyor." şeklinde konuştu.

Sınır kapısının hizmetler sektörüne önemli katkı sağlayacağını anlatan Gemici, ilçede yeterli altyapısı bulunan taşımacılık sektörü ve onu destekleyen sektörlerde ciddi bir atılım olacağını sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum