18 Temmuz 2009

Zergan Deresi'nin ıslahı için siyasi destek

Zergan Deresi'nin içinde bulunduğu mevcut kirli görüntülerden kurtarmak ve ıslah çalışmaları için gösterilen çabalara bir destek AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'den geldi.

Kızıltepe ilçesinin orta yerinden geçen ve son yıllarda kurumaya yüz tutan Zergan Deresi'nin ıslah çalışmalarını hızlandırmak için Kızıltepeli Basın mensupları ile İlçedeki sivil toplum örgütlerinin öncülük ettiği "Zergan Deresini mikrop yuvası olmaktan kurtaralım" kampanyasına bir destekte Ak Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir'den geldi.

Milletvekili Demir, yaptığı yazılı açıklamada Zergan Deresi'nin ıslahı ile ilgili olarak kurıumlar arasında gerekli bağlantıları sağlayıp, siyaseten gerekli bütün iş ve işlemlerde üzerine düşen bütün yükümlülüğü yerine getireceğini belirtti. Demir Yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
Kızıltepe’nin kanayan yarası olan Zergan Deresi’nin Islahı ile ilgili olarak ilçemizde oluşmuş olan duyarlılığı aynı duyarlılıkla tıpkı önceden olduğu gibi şu anda da takip etmekteyim. Zergan Deresi’nin ıslahı çalışmaları için basın emekçileri ile Sivil Toplum Örgütlerimizin oluşturduğu ve ulusal basına da yansımış olan gündemi de yakinen takip etmekteyim.

Zergan Dersi’nin ıslahı çalışmaları için belediyemiz tarafından belli ölçülerle kamulaştırmanın yapılması gerekmektedir. Kamulaştırma sürecinden sonra ıslah çalıştırmalarının yüklenicisi kısa adı DSİ olan Devlet Su İşleri’dir. DSİ’nin bu işi yapabilmesi de Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından yapılacak olan planlamayla mümkündür. Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir olarak; gerek belediyemizin, gerek DSİ’nin ve gerekse de DPT’nin yürüteceği iş ve işlemlerin kolaylıkla yürütülebilmesi için üzerime düşen görevleri yerine getirme çabalarım sürecektir.

Zergan Deresi’nin ıslahı noktasında gerekli olan çalışmalara verilmesi gereken siyasi katkıların yanında bu derenin tıpkı geçmişte olduğu gibi, dört mevsimde de akmasını sağlama, tarımsal topraklarımızı suya kavuşturmakla mümkündür. Fırat Suyu’nun Kızıltepe Ovası’na ulaştırılması için yaptığımız çalışmalar belli bir ivme kazanmış durumdadır. GAP Suyu’nu Kızıltepe Ovası’na yetiştirecek olan kanalların inşası ile ilgili olarak GAP’tan sorumlu bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz bey ile önceki gün yaptığımız görüşmeyle edindiğim bilgiler sevindirici boyuttadır.

Islahı tamamlanmış ve geçmişte olduğu gibi, dört mevsim akan Zergan Deresi için siyaseten yapılması gereken her türlü girişimle beraber halkımızın gösterdiği hassasiyete layıkıyla destek vermekte olduğumun ve bundan sonra da aynı desteği sürdüreceğimin bilinmesini istiyorum.

Mardinimizin milletvekili olmanın yanı sıra aynı zamanda iyi bir Kızıltepeli olarak kamuoyunun bu konuda göstermiş olduğu duyarlılığın çok daha fazlasını gösterdiğimden ve göstereceğimden de kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Bu anlamda benim de sahip olduğum duyarlılığın öncülüğünü yapan güzide basın emekçilerimize ve sivil toplum örgütlerimize teşekkür eder tüm halkımıza saygılarımızı sunuyorum"
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum