9 Ağustos 2009

Bilge Köyü Muhtarı davanın Çorum’a alınmasına tepki gösterdi

Mazıdağı İlçesine bağlı Bilge Köyü'nde 44 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı katliamla ilgili davanın mağdurları olarak katılacak köylüler, davanın Çorum’a alınmasına mesafenin uzak olmasından dolayı tepki gösterdi.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifebilge111.jpg
Bilge köyü katliamı ile zaten bir darbe yettiklerini anlatan köy muhtarı Abdurrahman Çelebi davanın Çorum’a alınması ile ikinci bir darbe aldıklarını söyledi. Türk Mahkemelerine olan güvenlerinin tam olduğunu ancak davanın Çorum’a alınmasına yer uzaklığından dolayı tepki gösterdiklerini belirten Çelebi, “Davanın iddianamesine göre köyümüzden 37 kişi ifade vermesi lazım. Köyümüzde zaten ancak bu kadar yetişkin var. Dava için hepimiz Çorum’a gidersek kim bu çocuklara bakacak. Bir de Çorum yakın bir yer değil. Oraya gidersek nerede kalacağız. Ne yiyeceğiz Nasıl gideceğiz. Kimse bunu düşünmüyor. Valimizden bu konuda destek bekliyoruz. “dedi.

Olayın medyada yer aldığı gibi petrol rantı, kız meselesi veya alabalık çiftliğinden kaynaklanmadığını belirten köy muhtarı Çelebi, “Bu katliam tamamen husumeten kaynaklanıyordu. Bir yıldan beri bu konuda bazı duyumlar alıyorduk. Kendileri organizeli bir şekilde 14 yaşındaki çocuğu da bu işin içine katıp planlı bir katliam yaptılar. Olayın meydana geldiği evin bulunduğu bölgedeki bütün sokakları tutarak nöbetçi yerleştirmişlerdi. Bu olayın gerçekleçmesinde en az 16 kişi yer almış.”diye konuştu.

Gazetecilerin zanlıların katliamı üstlenip üstlenmedikleri sorusuna ise Muhtar Çelebi, “Önce bu olayı kendilerinin yapmadıklarını inkâr ediyorlardı. Ama daha sonra olayı itiraf ettiler. Zaten olay sonrası silahlardan çıkan mermiler, zanlıların ellerindeki barut izleri ve elbiselerindeki izler kendilerini ele vermişti. Bu konuda acılarını paylaşan büyün Türkiye’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.Bu olay artık sadece Bilge’nin değil bütün Türkiye’nin olayıdır.”şeklinde konuştu.

Çelebi, olayın ardından köyde yaşamın normale döndüğünü sözlerine ekledi.

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi'nin, Mardin'in Bilge Köyünde 7'si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan sanıkların 'güvenlik gerekçesiyle' Çorum'da yargılanmalarına karar vermesinin ardından, ilk duruşma Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 Eylül 2009 günü görülecek.

44'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Mardin'de Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan ve Mardin 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, tutuklu 9 sanık hakkında, TCK'nın 'Tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme' suçundan 36'şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7'şer kez ve gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan da birer kez olmak üzere 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca, tutuklu 9 sanığın 4'ü çocuk 10 kişiyi de 'kasten öldürmeye kalkışma' suçundan 200'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları, evinde 6 el bombası bulunan Ahmet Çelebi hakkında da ise 17 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanıklardan 18 yaşından küçük olan M.S.Ç. ile ilgili soruşturma ise ayrı yürütülüyor.
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum