9 Ağustos 2009

İş bankası'ndan tüccarlara kredi

Mardin'de Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile İş Bankası arasında, Oda üyelerine daha düşük kredi kullandırmayı amaçlayan protokol imzalandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifektso.jpg
Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen törende, protokol Oda Başkanı Mahmut Dündar ile İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Direktörü Murat Önen tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol gereği, Oda üyeleri özel koşullarla nakdi kredi kullanma imkanına sahip olacaklar. İmza töreninde bir konuşma yapan Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar, "Üyelerimizin normal şartlardan daha düşük faizle kredi kullanabilmeleri amacıyla İş bankasıyla yaptığımız görüşmeler sonucunda, üyelerimiz için fayda getireceğine inandığımız bir mutabakata vardık" dedi.
Dündar, bölgede faaliyet gösteren bankaların Batı'daki şartlarda ihtiyaç kredisi kullandırması gerektiğini belirterek, tapusunu güvence olarak veren vatandaştan ayrıca 2 memur kefil istenmesi uygulamasından vazgeçilmesini istedi.

Banka adına protokole imza atan İş Bankası Ticari Bankacılık Satış Direktörü Murat Önen de yaptığı konuşmada, İş Bankası'nın kuruluşundan bugüne, ticaretin ve sanayinin gelişimine kaynak sağladığını, ulusal kimliğini koruyan hissedar yapısı ile ülke ekonomisinin büyümesine önderlik ettiğini, bu çerçevede kredi ve nakit yönetimi alanında atılmakta olan yeni adımların Mardin'in ekonomik gelişimini destekleyeceğini ifade etti.

Üyelere kullandırılabilecek krediler şöyle: "Taksit ödemeli ticari krediler, küçük işletmeler orta ve uzun vadeli yatırım kredisi, küçük işletmeler ihracat döviz kredisi, küçük işletmeler faturaları alışveriş kredisi, işyeri kredisi, ticaret taşıt kredisi, traktör kredisi, tarım ekipman kredisi, küçük ve orta ölçekli tarımsal işletmeler kredisi"

Ticaret Odası'ndaki törende Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı cemil Aydoğan ile İş Bankası Kızıltepe Şube Müdürü Ahmet Kesilmiş de hazır bulundu.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum