8 Ağustos 2009

Kalkınma Ajansı personel alacak

Dicle Kalkınma Ajansı'nın 3. toplantısı Siirt Valiliği'nde yapıldı. Toplantıda Kalkınma Ajansı bünyesine 36 kişiden oluşan bir uzman alımı yapılacağı açıklandı.
http://www.mardinlife.com/haberler/resimler/mardinlifeerin.jpg
Siirt Valisi Necati Şentürk, bölgeler arası kalkınmışlık farkını en aza indirgemeyi amaçlayan kalkınma ajansının, Mardin ve Batman'daki toplantılarının ardından üçüncü toplantısını Siirt'te gerçekleştirdiğini söyledi. Toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Toplantının ardından açıklama yapan Genel Sekreter Abdullah Erin, ajansın henüz yeni doğmuş bir bebek olduğunu ve yeni yeni gelişimini tamamlayacağını belirtti. Erin, "Şu anda ajansımız yeni yeni kurumsallaşıyor. Bu yılın sonuna kadar 36 personel alımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz." dedi.
Kalkınma Ajansı'nın bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel açılardan kalkınmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Erin, faaliyet alanı konusunda da şu bilgileri verdi: "Türkiye genelindeki 26 kalkınma ajansından bir tanesi de Siirt, Batman Şırnak ve Mardin illerinin bağlı bulunduğu ajanstır. Devlet Planlama Teşkilatı'nın yaptığı çalışmaları bölgesel anlamda yapacağız. Bölge ile ilgili bir bilgi bankası oluşturacağız. Bölgenin kalkınmasına katkıda bulunacak ve uygulanabilir projelere destek vereceğiz. Bu nedenle bir plan hazırlayacağız. AB formatına benzer bir formatımız olacak. Bu formata uygun projelere destek vereceğiz. Girişimciye rehberlik yapma ve maddi açıdan destek vermenin yanı sıra onun ilk ve son kapısı olacağız. Onun mevzuatta karşılaştığı sorunları gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında biz takip edeceğiz. Girişimci bize belgeleri karşılaştığı sorunlarla ilgili başvuracak biz takip ederek sonlandıracağız. 2010 yılından itibaren AB'nin kullandırttığı fonların çok önemli bir kısmı da ajansımız aracılığıyla kullandırılacak."

Abdullah Erin, kurumsallaşma aşamasında bulunan ajansın bünyesinde çalıştırılacak 29'u uzman toplam 36 personel alımıyla ilgili müracaatları almaya başladıklarını da belirterek, "Dicle Kalkınma Ajansına (DİKA) ‘5449 Sayılı Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun’ ile ‘Kalkınma Ajansları Personel Yönetmeliği’ hükümleri uyarınca; TRC3 Düzey 2 Bölgesi (Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak)’nin kalkınması ve gelişmesine hizmet etmek isteyen, dinamik, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, iletişime açık, pozitif düşünen, üretken, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen ve seyahat engeli olmayan 29 Uzman Personel ve 6 Destek Personeli alımı yapılacaktır. Dicle Kalkınma Ajansının merkezi Mardin ili olup, ajans faaliyet alanlarını Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak illeri oluşturmaktadır. Bu nedenle sınavda başarılı olanlar, bu illerden, ajansın uygun göreceği herhangi bir ilde çalışacaktır. Bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımız, gerekli şartları Mardin Valiliği resmi web sitesinden, yada yeni açılan www.dika.org.tr. adresli web sitemizden öğrenebilirler" şeklinde konuştu.
Kadir ÜRÜNDÜ
www.mardinlife.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlama biçimi kutucuğundan Adı/Url 'yi seçerek, isminizi ve dilerseniz mail veya site adresinizi yazıp yorumunuzu gönderin. Yorumunuz Editör onayından geçerse yayınlanacaktır. Küfür, Hakaret, İftira ve SİYASİ içerikli yorumlar ve Adı Soyadı belirtilmeyen yorumlar yayınlanmıyacaktır. Surgucum